Het festivalseizoen is officieel van start. Hoog tijd voor de organisatie van Crammerock om een tipje van de sluier te lichten over de line-up van dit jaar. Kaiser Chiefs, Triggerfinger, Jake Bugg, Stikstof, Noordkaap, Intergalactic Lovers, Circa Waves, Kids With Buns, RHEA en USED tekenen als eerste 10 artiesten represent voor de 31ste editie van het festival, op 2 en 3 september 2022. Meer namen volgen later. De ticketverkoop gaat van start op vrijdag 24 juni om 12u ’s middags.

Op de affiche van Crammerock is plaats voor zo’n 50 rock-, pop-, hiphop- en dance-acts. 10 daarvan heeft de organisatie daarvan woensdagmiddag bekend gemaakt. De bekendste internationale kleppers zijn de Britse indierockband Kaiser Chiefs en singer-songwriter Jake Bugg.

Dat Kaiser Chiefs terugkeert naar België is geen wonder. De Britse band heeft zich al meermaals laten opvallen tijdens wervelende concerten op Europese bodem met hun hitsongs ‘I Predict a Riot’, ‘Oh My God’, ‘Ruby’ en ‘Everyday I Love You Less and Less’. En er is nog meer gitaargeweld op de line-up aanwezig! Naast de indie rock van de Liverpoolse Circa Waves, is er op zaterdag ook plaats voor het legendarische trio van Triggerfinger en de scheurende gitaren van RHEA. Voor Singer-songwriter Jake Bugg is het dit jaar 10 jaar geleden sinds de release van zijn debuutalbum en hitsingle ‘Lightning Bolt’. Hij komt op vrijdag 2 september naar het festivalterrein in Stekene met zijn 5de album ‘Saturday Night, Sunday Morning’ onder de arm.

Op de eerste festivaldag is er ook plaats voor de bedroom indiepop van het Waaslandse Kids With Buns en de energieke sound van Noordkaap, die twintig jaar na de afscheidsconcerten met Stijn Meuris als onwrikbare drieste frontman, opnieuw zalen en festivals laat meezingen met 'Satelliet Suzy’, ‘Wat is kunst’, ‘Ik hou van u’ en alle andere hits uit hun oeuvre. En er is plaats voor nog meer Belgische trots. De indiepop-band rond Lara Chedraoui, Intergalactic Lovers, bracht met ‘Liquid Love’ net een goed onthaalde vierde plaat uit en die stellen ze graag voor op zaterdag 3 september.

Energie zal je op zaterdag zeker krijgen van Stikstof, het geesteskind van Zwangere Guy. Op hun nieuwste album Moeras houden ze opnieuw een vergrootglas boven hún leven, hún generatie en hún Brussel. Het dak gaat er af. Drum and bass revelatie USED maakt ook dit jaar een gaatje in zijn Europese touragenda. Velen zijn zijn passage uit 2021, toen het festival als een van de eerste festivals opnieuw kon doorgaan na de aanhoudende wurggreep door Corona, nog niet vergeten.

De 10 namen die het festival vandaag aankondigde zijn nog maar een voorproefje van het volledige programma met zo'n vijftig rock-, pop-, hiphop- en dance-acts. De volledige line-up wordt in de komende weken vrijgegeven.

Tickets

Crammerock vindt dit jaar plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 september op het festivalterrein langs de E34 in Stekene. Tickets voor de 31ste editie van het festival zullen vanaf vrijdag 24 juni om 12u ‘s middags verkrijgbaar zijn via de website van het festival www.crammerock.be.

Wie er dit jaar zeker bij wil zijn, wacht best niet te lang met de aankoop van een ticket, want de afgelopen jaren was Crammerock telkens volledig uitverkocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: