Net zoals elk jaar is er ook in 2007 weer van alles gebeurd op muzikaal vlak. 2007 is ongetwijfeld het jaar van de grote doorbraak te noemen. Verschillende artiesten wisten nationaal maar ook internationaal potten te breken en verbaasden dan ook iedereen daar uit het niets plots een nummer 1 hit te scoren. Al deze hits werden dan ook verzameld op de verzamel CD van het jaar: Hitclub Best of 2007.

Het perfecte voorbeeld hiervan is ongetwijfeld weggelegd voor de mannen uit Stabroek, beter bekend als de Fixkes. Vanuit het niets scoorden ze met “Kvraagetaan” een nummer 1 hit en verbraken hiermee ook het Ultratoprecord door deze positie 16 weken lang vast te houden. Internationaal was deze eer weggelegd voor Mika. De doorbraak kwam er met het nummer “Grace Kelly” maar met zijn opvolger “Relax Take It easy” wist hij wereldwijd ook de nummer 1 positie te bereiken. Hij stond maar liefst 7 weken op nummer 1 in Nederland en 2 weken in België.

Desondanks gingen de TMF Awards voor Best New Artist Nationaal en Internationaal naar 2 andere mensen. Naast de TMF Awards voor Best Artist Nationaal won hij ook nog de Radio 2 trofee voor de doorbraak, en dan hebben we het natuurlijk over Milow met “You Don’t Know”. Internationaal was deze eer weggelegd voor een poprockband uit Duitsland die de naam draagt, Tokio Hotel. Ze wisten met “Monsoon” net niet de nummer 1 positie te bereiken maar wisten internationaal toch een doorbraak te forceren.

Buiten al deze talenten zijn er ook nog de talenten die dit jaar hebben meegedaan aan verschillende zangcompetities. Zo is er Steracteur Sterartiest, waarin BV’s omgeschoold worden tot volleerde zangers. Het ultieme voorbeeld hiervan is ongetwijfeld Stan van Samang die vorig jaar Steracteur Sterartiest won. Hij scoorde deze zomer een megahit met “Scars” en werd zot gedraaid op zowat alle radiozenders van het land. Naast deze wedstrijd hebben we natuurlijk ook nog Idool waar Dean zich kroonde tot absolute winnaar. Hij scoorde dit jaar een monterhit met “So Many Ways” en won onlangs ook nog Sterren op het ijs.

Marco Borsato nam dit jaar een snipperjaar waar Jeroen Van der Boom dan ook gebruik van maakte. Hij ontpopte zich met het nummer “Jij Bent Zo” tot Vlaams charmezanger en werd dan ook al vlug bestempeld als de nieuwe Marco Borsato. Naast al dit nieuw geweld vinden we op de CD ook tal van gevestigde waarden terug. Zo vinden we de zomerhit van 2007, “Gone To Stay” van Natalia. Maar ook gevestigde internationale artiesten krijgen een plaatsje op de verzamel CD. Zo vinden we ondermeer Kylie Minogue met “2 Hearts”, “Give It To Me” van Nelly Furtado & Justin Timberlake en Christina Aguilera met “Candyman”.

Natuurlijk kon ook de gebroeders Wauters niet ontbreken die dit jaar hun 20 jarig bestaan vieren. Naar aanleiding van die 20 jarig bestaan werd ook het beste Clouseau nummer aller tijden gekozen waar “Afscheid van een vriend” met een straat voorsprong uit de bus kwam. Naast dit feestgebeuren brachten de gebroeders Wauters ook nog nieuw werk op de markt. Zo brachten ze hun CD Vonken & Vuur en de hitsingle “De Tegenpartij” op de markt die we ook terugvinden op deze compilatie CD.

Het is niet al Clouseau dat sportpaleizen vult, dat bewezen Regi en Linda eerder dit jaar al. De meest gevraagde DJ/ producer van het land kon dan ook niet ontbreken en staat samen met Bart Peeters met het nummer “AAA Anthem” op deze CD. Ook de fel geplaagde popprinses Britney Spears kon niet mankeren op de CD. Ze was dit jaar meer dan anders voer voor de pers en was dan ook nauwelijks weg te denken uit de dagbladen. Haar media-aandacht lag dan ook aan het succes van haar single “Gimme More” die al rap de nummer 1 positie bereikte in de Billboard Top 100.

Kort samengevat vindt je op Hitclub Best of 2007 gewoon de beste en de hotste hits terug van 2007. Een CD die elke muziekkenner in zijn collectie moet hebben staan.

Neem hieronder deel aan onze muziekquiz om 1 van de 10 prachtige paketten te winnen waar het prachtige verzamelalbum Hitclub Best of 2007 in zit!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: