Vanaf deze kerstvakantie wordt de Ketnet-zendtijd gevoelig uitgebreid tijdens schoolvakanties. En dan is er ook nog het winterevent Ketnet Freezzz, dit jaar in Plopsaland De Panne van 22 december tot 6 januari. Kerst en Ketnet worden dit jaar een hele beleving.

Uitbreiding zendtijd tijdens schoolvakanties
Vanaf nu kunnen de Ketnetters tijdens de vakantie op elk moment van Ketnet genieten. Voortaan zendt Ketnet op weekdagen tijdens de schoolvakanties altijd van ’s ochtends 7 tot ’s avonds 20 uur uit.

Van maandag t.e.m. vrijdag opent Ketnet om 7 uur met programma’s voor de allerkleinsten. Vanaf 8 uur volgt aansluitend de klassieke Ketnet-programmering. Ook op zaterdag zendt Ketnet de hele dag uit, tenzij we er even uit moeten voor ‘Plankenkoorts’ van Canvas. ‘s Zondags begint Ketnet er om 7 uur mee, vanaf de middag tot 18 uur ruimt Ketnet baan voor Sporza, want de ouders van de Ketnetters willen natuurlijk ook nog hun vertrouwde sport zien.

Deze zendtijduitbreiding is niet het enige pakje van Ketnet voor de kijkers. De Ketnetters worden nog meer verwend, met een speciale kerstprogrammering met héél wat leuke extraatjes.

Ketnet tijdens de schoolvakanties: maandag - zaterdag, 07.00 - 20.00 uur. zondag, 07.00 - 13.00 uur en 18.00 - 20.00 uur.

Elke ochtend een vaste filmafspraak om 9 uur
Ketnet heeft elke ochtend een vaste filmafspraak. En het zijn niet de minste films, allemaal grote titels: o.m. ‘K3 en het magische medaillon’, ‘Piet Piraat en de betoverende kroon’, ‘Pietje Bell’, ‘Toy Story’ en ‘Barbie Dagboeken’ staan op het programma. Voor de oudere Ketnetters is er ook een superfilm waar ze naar kunnen uitkijken: op 30 december zendt Ketnet ‘High School Musical2’ uit!

Films tijdens de kerstvakantie op Ketnet: maandag - vrijdag om 09.00 uur.

Elke dag nieuwe afleveringen
Elke dag zijn er nieuwe afleveringen van onze superheldin ‘Mega Mindy’, het avontuurlijke programma ‘Op Schok’, de fictiereeks ‘Spring’, ... En Ketnet pakt ook uit met een nieuwe interactieve animatiereeks ‘Kika en Bob’.

Het beste van Ketnet: maandag - vrijdag, na de film tot 14.00 uur.

Specials voor een speciale kerst
Ketnet zendt elke namiddag om 14 uur ook een special uit. De vertrouwde ‘Samson en Gert-kerstshow’, ‘Piet Piraat en de wenskist’, ‘K3 in de Ahoy arena’, ‘Sneeuwwitje’, … Voldoende redenen om voor de tv te gaan zitten! Een gevuld Ketnet tijdens de kerstvakantie. En die showsfeer zal ook van het Ketnet-scherm spatten in de huiskamer.

Kerstspecials: maandag - vrijdag, 14.00 - 15.30 uur.

KetnetKick in winters landschap
De kans dat we een witte kerst beleven is wel heel klein, maar niet voor de spelers van KetnetKick. Want vanaf 17 december wordt de wereld van KetnetKick winters en kerst: er ligt sneeuw, de hemel is verduisterd en er klinkt kerstmuziek.

KetnetKick in kerstsfeer: vanaf 17 december.

‘Kleine’ kerstboodschappen en ‘grote’ jaaroverzichten
‘Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil’. Daar draait Kerstmis om. Maar kinderen drukken zich op een andere manier uit, en Ketnet geeft hen een platform om dat te doen. Ketnetters kunnen hun speciale kerstwensen naar de redactie sturen, en de wrappers brengen op tv de leukste wensen over of tonen de tekeningen.

De wrappers krijgen op zondag 16 december ook de bende van ‘Music for Life’ op bezoek in de studio om hun actie uit te leggen aan de jonge kijkers.

Ook Karrewiet besteedt aandacht aan de actie van StuBru. Daarnaast blikt het jeugdjournaal van Ketnet tijdens de eerste week van de kerstvakantie elke dag terug op de markantste gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Geen saai jaaroverzicht, maar flitsende compilaties van beelden die het afgelopen jaar indruk hebben gemaakt op onze jonge kijkers.

Karrewiet jaaroverzichten: maandag 24 december t/m vrijdag 28 december om 18.05 uur, herhaling om 19.25 uur en de volgende dag om 12.05 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: