Op 28 juli zorgt Kinepolis voor een primeur op Belgisch grondgebied. Als eerste Belgische bioscoop zendt het eSports (wat staat voor ‘electronic sports’) evenementen live uit op groot scherm. Bij eSports nemen individuele spelers of teams het al gamend tegen elkaar op om het prijzengeld en de eer op te strijken.

Vandaag kondigt Kinepolis ‘eSports at the Cinema’ aan, een exclusieve samenwerking met BY Experience en ESL om diverse internationale eSports events via satelliet op groot scherm te vertonen. ‘eSports at the Cinema’ brengt niet alleen verschillende gaming events in de bioscoop, maar voorziet ook speciaal voor de cinema ontwikkelde content, waardoor de fans een unieke inkijk krijgen in de wereld van eSports.

De aftrap van ‘eSports at the Cinema’ wordt gegeven op 28 juli. Om ‘newbies’ de wereld van eSports te leren kennen en om ‘die hards’ in de watten te leggen, gaat de avond van start met ‘All Work All Play: The Pursuit of eSports Glory’. Deze documentaire laat je kennismaken met ’s werelds snelst groeiende sport. Je krijgt een exclusieve blik achter de schermen tijdens de elite pro gaming tour van The eSports League. Je ziet hoe spelers overal ter wereld als heuse sterren behandeld worden en hoeveel uren voorbereiding en training daaraan voorafgingen.

De documentaire wordt onmiddellijk gevolgd door een live eSports-spektakel, met topspelers die het tegen elkaar opnemen, gastoptredens van eSports-persoonlijkheden, een Q&A voor een live studiopubliek en heel wat andere exclusieve content voor gamefanaten.

Kinepolis wil jaarlijks meerdere gaming events en exclusieve content uitzenden. Zo is er op zondag 23 augustus ‘The eSports League - One Cologne: Counter-Strike Global Offensive Live!’ Fans kunnen dan de finale live volgen in alle Kinepolis-bioscopen en supporteren voor hun favoriet.

Praktisch

Op 28 juli zenden alle Kinepolis-bioscopen de documentaire, gevolgd door het eerste live evenement, uit. Tickets kosten 12 euro of 10 euro met de Kinepolis Student Card.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over