Afgelopen weekend ging de 13e editie van het IKL van start. Op een overvolle openingsavond presenteerde het festival verschillende Belgische en wereldpremières. Nadien volgde een gesmaakt openingsfeest in het festivalcafé. Ook zondag was het feest, ditmaal voor de kleinsten: de Pixar Shorts gingen in avant-première op het IKL, en dat ging gepaard met het nodige feestgedruis. Ook hier noteerden we een buiten verwachting hoge opkomst. Ook de reguliere vertoningen -en vooral dan de competitievertoningen- krijgen heel wat bezoekers over de vloer. Tijdens dit openingsweekend arriveerden ook al heel wat internationale gasten in Leuven.

Op de website van het IKL kan u terecht voor beknopte dagverslagen, foto's en videoverslagen, gemaakt door de reportageploeg van Kortfilm.be.

De komende dagen staan er nog ruim 100 vertoningen en verschillende evenementen op het programma. Zo kan u vanavond de Videoclipcompetitie komen bekijken in het festivalcafé, gevolg door een live concert van Kid Fear. Er staan ook opnieuw 4 vertoningen van de Vlaamse Kortfilmcompetitie op het programma, de white board animatiespecial van de Zweedse artiest Kristofer Ström in de festivallounge, verschillende vertoningen van de Europese Competitie en nog veel meer.

Voor meer informatie over het rijk gevulde programma, de competitie en de juryleden op het IKL, de muziekprogrammatie in het festivalcafé, de festivallounge, de optredens in het festivalcafé, het bezoek van de Zweedse cineast Jens Jonsson en voor een lange reeks redactionele bijdragen en interviews, kijk op www.kortfilmfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: