Samen buigen ze zich over maatschappelijke uitdagingen in de muziekscene en het nachtleven.

In een wereld die constant in verandering is en in een multiculturele stad als Brussel die bruist van diversiteit, kan muziek mensen samenbrengen. In 2020 bundelen KU Leuven, Horst & AB hun krachten. Samen buigen ze zich in een reeks lezingen over maatschappelijke uitdagingen en gaan ze op zoek naar mogelijkheden in de muziekscene en het nachtleven.

Op 16 maart bijten ze de spits af met ‘KU LEUVEN X HORST TALKS: Urgency for Space’, een avond waar ze samen de impact van architectuur op muziekbeleving onderzoeken.

In een wereld die constant in verandering is, en in een multiculturele stad als Brussel die bruist van diversiteit kan muziek mensen samenbrengen. In een reeks lezingen buigen KU Leuven, Horst & AB zich over maatschappelijke uitdagingen en gaan ze op zoek naar mogelijkheden in de muziekscene en het nachtleven.

  • Inleidende lezing door Bogomir Doringer (Space of Urgency, Freitraume)
  • Panelgesprek met: Ella Overkleeft (Trans Europe Halles, Club Health Conference, N8BM Amsterdam), Jozef Wouters (Decoratelier), Pieterjan Ginckels (KU Leuven), Eva de Klerk (NDSM) Bogomir Doringer (moderator)

Nachtclubs behoren tot de meest bepalende ruimtes in de hedendaagse cultuur, als ultieme locaties voor nachtelijke ontspanning. Ze bieden bezoekers, muzikanten, artiesten, architecten en ontwerpers mogelijkheden, inspiratie en – vooral – vrijheid.

Muziekclubs en vrije ruimtes drukken hun stempel op de culturele identiteit van onze steden en doen subculturen en gemeenschappen ontstaan. De snelle stedelijke ontwikkeling en de focus op economische groei maken de invulling van deze plaatsen brandend actueel. Vandaag lijkt het dan ook meer dan ooit nodig om stil te staan bij hun betekenis en het belang van hun behoud.

Hoe hebben bewegingen uit het verleden bijgedragen tot de wezenlijke identiteit van steden wereldwijd? Wat kunnen we leren van de autonome rave- en festivalcultuur? Hoe kunnen die inzichten onze steden vormgeven en de basis leggen voor nieuwe samenwerkingsverbanden in het culturele landschap? En hoe kunnen grote instellingen als AB deelnemen aan de dialoog. Welke rol is er voor hen weggelegd?

Dit debat wordt in het Engels gevoerd en is gratis toegankelijk mits inschrijving. Inschrijvingen starten op 14 februari 2020, 10 uur.
Het volledige programma, info en tickets vind je op abconcerts.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: