Deze week hield de Fata Morgana caravan halt in Zedelgem, en dat met uitdager Jelle Cleymans. Jelle, die zelf in de Kuifje-musical de hoofdrol vertolkt, had voor de Zedelgemnaars een reeks fijne, maar toch niet te onderschatten opdrachten in petto, volledig in het thema van de stripheld Kuifje.

Op dinsdag leken de 5 opgegeven opdrachten letterlijk in het water te vallen. Hevige regenbuien zorgden ervoor dat Zedelgem onder water kwam te staan, en het zelfs een tijd zonder elektriciteit of internet moest stellen, wat de opdrachten nog moeilijker maakte. Even zagen de sleutelfiguren het niet meer zitten, maar met genoeg steun en hulp vonden ze de moed weer om alles te geven om hun opdracht in goede banen te leiden en zo een ster te verdienen.

Fata Morgana ZedelgemVoor de eerste ster moest Zedelgem de handen uit zijn mouwen steken. Ze moesten zorgen voor een tekstballon voor elke aanwezige. Uiteindelijk hebben Marijke en Marijke, de sleutelfiguren van deze opdracht, met man en macht gewerkt om hun persoonlijke missie te doen slagen. Alle stripboeken van Kuifje werden verzameld en nagelezen, om zo veel mogelijk originele teksten te vinden voor de ballons. Al dat zoeken heeft zijn vruchten afgeworpen, want iedereen op het Pater Amaat Vynckplein had op zaterdag een eigen, originele tekstballon, waardoor de opdracht als geslaagd beschouwd werd, en de eerste ster binnen was.

Fata Morgana ZedelgemFata Morgana ZedelgemRuim 250 identieke tweelingen verzamelen, dat was de loodzware tweede opdracht. Sandra, die op maandag deze opdracht aanvaardde, wist niet aan wat ze begon. Woensdagavond had ze nog maar 70 identieke tweelingen gevonden, maar uiteindelijk kwamen gisteren maar liefst 332 tweelingen opdagen. De tweelingen kwamen van overal uit heel België, en zelfs uit Nederland waren er gekomen. De tweelingen waren er in alle maten en soorten, grootten en leeftijden. Sommigen waren amper 3 weken oud, anderen waren dan weer 70 jaar elkaars evenbeeld. Er waren tweelingen van amper 50 cm groot, en er waren tweelingen van maar liefst 2 meter en 3 centimeter. Wanneer de deurwaarder meedeelde dat ze gestopt waren met het tellen van de tweelingen bij 332 paren, kon Sandra haar geluk niet op, en heel Zedelgem juichte mee, want de tweede ster hadden ze op zak.

Fata Morgana ZedelgemAls derde opdracht, wilde Jelle een doolhof van minstens 2500 vierkante meter kunnen bezoeken. De doolhof werd met de hulp van de plaatselijke Chiro gemaakt, en in 4 grote delen opgedeeld. Elk deel had een eigen thema dat met Kuifje te maken had. Door de hevige regenval eerder die week, was het in het doolhof erg “drassig”, maar dat weerhield Jelle Cleymans er niet van het doolhof samen met Gina en Steph te doorlopen en uiteindelijk de derde ster aan Zedelgem te geven.

Fata Morgana ZedelgemFata Morgana ZedelgemAls voorlaatste opdracht werden 50 Bobbie’s (draadharige fox terriërs) gevraagd, die elk hun eigen kunstje konden uitvoeren. Kris en Mieke namen op maandag deze opdracht aan, maar wisten niet dat het zo moeilijk zou worden eigenaars van deze honden te mobiliseren voor Fata Morgana. Dit hondenras bleek dan ook zeer uitzonderlijk te zijn. Uiteindelijk hebben ze hulp vanuit alle hoeken van België gekregen, zowel van hondenscholen als van baasjes die graag meehielpen om van Zedelgem een 5-sterrenstad te maken. In totaal werden 69 Bobbie’s geteld, die elk apart een eigen kunstje konden opvoeren, waardoor een vierde ster werd uitgereikt.

Fata Morgana ZedelgemVoor de vijfde ster moest Ann zorgen dat ze minstens 100 Prima Donna’s verzamelde die allemaal samen een Castafiore-lied zongen. De 100 Prima Donna’s moesten net zoals Bianca Castafiore uit de stripreeks uitgedost zijn, en moesten minstens zo hoog kunnen zingen als haar. In totaal werden 131 Bianca’s in vol ornaat geteld, die allemaal het enige echte Castafiore-lied zongen, onder professionele begeleiding. Hiermee hadden de inwoners van Zedelgem hun vijfde en laatste ster verdiend, plus een bonusnummer van Jelle Cleymans, die zijn persoonlijke versie van het Castafiore-lied ten berde bracht, bij wijze van weerdienst voor deze 5 geslaagde opdrachten.

Foto's Fata Morgana in Zedelgem
Foto's optreden Wouter in Zedelgem
Foto's optreden Mama's Jasje in Zedelgem

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: