Het is al lang geen geheim meer dat Lady Linn een bijzondere warme stem heeft, in alle mogelijke stijlen komt ze tot haar recht.

Dat bewees ze nogmaals met haar trilogie, een reeks van drie EP’s - ‘I’m Fine’, ‘Sea of Trees’ & ‘Nocturne’ - die elk hun eigen verhaal vertellen en die nu gebundeld worden op het album ‘Trilogy’. Rode draad doorheen het album is haar affiniteit met jazz, soul en dance maar ook tekstueel komen verschillende thema’s terug: de tederheid binnen het gezinsleven, melancholie, de natuur maar ook de magie van de dansvloer.

Er zat een duidelijke evolutie in de trilogie. Van het sobere, uitgepuurde quasi elektronisch geluid van de JX-03 van Linn op ‘I’m Fine’ (met mooie bijdrages van Gustaph, Gregory Frateur en producer Frederik Segers) naar dromerige en warme analoge synths van Joris Caluwaerts op ‘Sea of Trees’, naar een organische, energieke sixties klank op ‘Nocturne’ met glansrol voor haar partner en bassist Filip Vandebril en partners in crime: The Magnificent Seven, Frederik Heirman als arrangeur en Jan Chantrain aan de knoppen.

Behalve een selectie van de drie EP’s bevat ‘Trilogy’ ook de single en extra song ‘Hurricane’, een van Linn’s persoonlijke favorieten, opgenomen in de Daft Studios met The Magnificent Seven.

‘Ik had een docu bekeken over Laurel Canyon (nvdr: in Los Angeles, het epicentrum van de ‘counterculture’, zeg maar de ‘hippies’, van de late sixties en vroege seventies; habitat van o.a. The Mama’s and the Papas, Frank Zappa, Jim Morrisson en vele anderen) en mede door mijn ouders was ik altijd gefascineerd door de sixties. De manier waarop muziek daar werd opgenomen en gecreëerd is de droom van menig muzikant, ook van mij. Ik zag de kans, wegens weinig tot geen optredens door Covid, om die vrijgekomen tijd te benutten en mijn droom uit te voeren in de Daft Studios met mijn eigen band. Ik waande me een beetje Carol King, achter haar piano, maar was ook heel erg geïnspireerd door Joni Mitchell.’

‘Een heel persoonlijk nummer over jezelf verliezen en het verlangen naar vrijheid, dat ik ook echt bewust heb zitten componeren naar analogie met die sixties songs, met veel modulaties en complexe akkoordenschema’s.’

Lady Linn heeft een veelzijdige trilogie neergezet, waarbij ze put uit een grote diversiteit aan invloeden en waarin ze op een eigentijdse, originele manier graaft in de muziekgeschiedenis. Ook op de productie heeft ze duidelijk haar stempel gedrukt. Zowel bij de EP ‘I’m Fine’ als bij ‘Nocturne’ was ze co-producent.

‘Trilogy’ ligt vandaag in de winkel.

Luister HIER
Bekijk de video HIER

LIVE

  • 28.05 De Schaduw, Ardooie (try-out)
  • 31.05 Het Depot, Leuven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over