Eén week voor de wereldpremière en release van de film Cool Abdoul, wordt de Cool Abdoul Theme Song gereleased. Deze bijzondere song brengt zeer dansbare beats van One Track Brain samen met de betoverende stem van Marian Hassan. Deze zangeres had net als Ismaïl ‘Cool’ Abdoul haar roots in Mauritanië.

One Track Brain, aka Jeroen De Pessemier en bandleider van The Subs verzorgde de bijzonder sterke soundtrack van de film Cool Abdoul, samen met o.a. Lieven van Pée en Trixie Whitley.

Cool Abdoul is de eerste langspeelfilm van regisseur Jonas Baeckeland en kan rekenen op een mooie hoofdcast met onder andere Nabil Mallat (Ismaïl), Anemone Valcke (Sylvie), Johan Heldenbergh (Ron) en Steef Cuijpers (Mike). Fikry El Azzouzi maakt met deze film zijn debuut als filmscenarist. Het scenario werd geschreven door hem, Jonas Baeckeland en Wouter Van Haver.

Cool Abdoul wordt geproduceerd door Lize Lefaible en Peter De Maegd voor Potemkino, in co-productie met N279 Entertainment (NL) & Beluga Tree (BE). De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Nederlands Film Fonds, Fédération Wallonie-Bruxelles, Stadsmarketingfonds Gent, Screen Brussels, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische Tax Shelter maatregel via Belga Productions, in samenwerking met Media Creative Europe, Sources 2 Script Development Workshop en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film komt op 15 oktober 2021 in de Vlaamse filmzalen en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over