Youri vanlommel

Naar schatting 65.000 bezoekers zakten af naar het terrein Nieuw-Zuid waar een arsenaal aan dj’s zorgden voor een ongeziene sfeer. De 17de editie van Laundry Day was een topeditie!

Laundry Day is traditioneel de afsluiter van de festivalzomer. De festivalgangers wilden dan ook een laatste keer volledig los gaan waardoor het terrein reeds vroeg volliep. Het succes van Laundry Day: je vindt er een beetje van alles. Een klein of groot podium, het deed er niet toe. Overal bespeelden de dj’s het publiek als echte Dance Dictators, zoals het hoort met een thema als ‘Powder To The People’.

Op elk festival hoort een vreemde eend in de bijt. Dit jaar was de eer weggelegd voor ‘Cookies & Cream’, de enige live act met echte synthesizers, gitaren, drumstel en zanger. Enig scepticisme was normaal aangezien live acts op gelijkaardige festivals vroeger al bewezen niet op het verhoopte publieksresultaat te kunnen rekenen. Toch sloegen ze er in met hun mix van verschillende genres het publiek uitzinnig te krijgen. Iets waar ook Discobaar A Moeder geen enkel probleem mee had.

Op de Main Stage was het wachten op kleppers als WolfPack en Alvar & Millas voor de menigte echt uit z’n dak ging. Het was de eerste keer dat “Alvas & Millar” op de Main Stage speelden. Heel relaxt leefden ze toe naar hun moment de gloire van deze zomer tot enkele ogenblikken voor hun optreden. De stress nam toe maar eenmaal achter de draaitafels was daar weinig van te merken. Ze zetten de toon voor een geweldige avond waarbij eerste Martin Solveig en later nog Laidback Luke en Dimitri Vegas & Like Mike zorgden voor absolute hoogtepunten.

Ook voor degene die niet voor de mainstream muziek kwamen, waren er genoeg alternatieven. Hoewel de Rampage-tent veel weg had van een oververhitte sauna, was de sfeer er onevenaarbaar. Opkomende Dubstep en Drum and Bass-talenten bouwden er reeds vanaf het begin een heus feestje. Onder andere D-Block & S-te-Fan, LNY TNZ, Isaac, Deepack & Digital Punk zorgden voor het hardere werk aan de Heart Stage.

Het moet gezegd worden: de organisatie leverde alweer een uitzonderlijke prestatie. Elk puzzelstukje paste perfect in elkaar. Het ontvangst was vriendelijk, de sfeer was ongezien, de podia indrukwekkend en ook de weergoden waren Laundry Day goed gezind. Laat er geen twijfel over bestaand: Laundry Day zal ook volgend jaar weer een enorm feest worden, een nieuwe locatie zal daar niets aan veranderen!Laundry Day overtreft eenieders verwachtingen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over