We voelden meer dan ooit een echt enthousiasme voor de magie van ons festival. De verblindende schoonheid van de pas gerenoveerde serres, de warme sfeer en de menselijke dimensie maken het DE ontmoetingsplaats voor wie graag "samen" geniet van goede muziek.

Het resoluut open en 'ontdekkende' karakter van de line-up, ondersteund door de professionele expertise van onze artistieke en logistieke teams, maar ook van de productie en communicatie ploegen, aangescherpt tijdens het drukke concertseizoen, maakt het tot een unieke ervaring die zo gewaardeerd wordt door zowel artiesten als publiek.

De Botanique binnengaan is een gastvrije wereld binnengaan! De serres met hun (nieuwe) mediterrane planten doorkruisen, zalen met ieder hun eigen geschiedenis betreden, een gezellig en comfortabel moment delen aan de bar of in de tuin...

Tijdens Les Nuits begrijpen we nog beter, zéker op de trappen van de Rotonde, waarom het uitzicht op de stad zo gewaardeerd werd door Victor Hugo.

Meer dan 28.000 muziekliefhebbers zullen onze zalen bezocht hebben voor deze 30ste editie van Les Nuits ... Twintig premières van Belgische artiesten, evenveel internationale premières binnen een totaal van meer dan 130 muzikale projecten.

Acht creaties speciaal voor ons allemaal: de gewichtloze muziek van Catherine Graindorge, degene die ons lichaam bewoont gedestilleerd door Clara!, de zachtheid in het Frans en in koor gezongen door David Numwami, de uitbundigheid van het Neptunian Maximalism-collectief, de suite voor strijkers op thema's uit het repertoire van repertoire door Bruno Letort en ten slotte de concerten van Jean-Fafchamps, Appoline Jesupret en Jean-Paul Dessy, die ook het Ensemble Musiques Nouvelles dirigeren.

De diversiteit van onze programmering heeft ons ook parels gebracht zoals Zaho de Sagazan, Haunted Youth, mooie urban avonden muziek met Bu$hi of Kekra... de nonchalante cover van Christophe/Jarre's blue words door Johan Papaconstantino, de allerallerlaatste noten van BRNS ...

Al deze muzikale belevenissen waren een schot in de roos, of ze nu 's avonds, tijdens onze Garden Party of tijdens Bota By Night plaatsvonden.

Liefst 17 concerten waren uitverkocht, sommige ruim van tevoren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: