Dorien Goetschalckx

In het najaar van 2021 zou hij al met zijn afscheidstournee "Farewell Yellow Brick Road" tour naar Antwerpen komen, maar corona stak daar, zoals bij zoveel concerten, een stokje voor. En wat zijn we blij dat hij toch nog tot in Antwerpen is geraakt! De beste man is ondertussen al 76, dus in tegenstelling tot sommige bands die afscheidstournee na afscheidstournee doen, zal het bij Sir Elton John waarschijnlijk echt wel de laatste keer zijn dat we hem in België live aan het werk zullen kunnen zien.

Zeer weinig artiesten hebben een publiek dat meerdere generaties beslaat, of een carrière van meer dan 50 jaar, maar Sir Elton John wel. En dat zie je meteen als je het Sportpaleis binnen wandelt. Veel ouders en grootouders hebben hun (klein)kinderen meegebracht. De jongste is waarschijnlijk nog niet eens 10 jaar oud!

Sir Elton John brengt geen voorprogramma mee en dat heeft hij ook niet nodig. Stipt om 19:30u doven de lichten en komt hij het podium op gewandeld. Geen grand entrance. Hij wandelt stilletjes naar zijn piano en dat is het. Het publiek wordt echter wel helemaal gek bij de eerste blik op deze legende en er volgt dan ook meteen een staande ovatie, een van vele zou later blijken. Hij zet de avond meteen in met een wel heel bekend deuntje, namelijk dat van Bennie And The Jets. Het is ook direct duidelijk dat Elton nog steeds zeer goed bij stem is.

Hij gaat verder met Philadelphia Freedom en Border Song dat hij opdraagt aan Aretha Franklin. Dit wordt dus geen show met enkel de te verwachten hits, maar een reis doorheen de carrière van Elton John. Hits zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg. I Guess That’s Why They Call It The Blues en Tiny Dancer komen al snel voorbij.

Na Rocket Man begroet hij even het publiek van achter zijn piano en dan wordt wel duidelijk dat hij wat slecht te been is. Achter de piano is er echter niets van te merken en de sfeer zit er meteen terug in met het inzetten van Take Me To The Pilot. Tijdens Someone Saved My Life Tonight en Levon is het vooral percussionist Ray Cooper die de show steelt. Deze man speelt ook al sinds de jaren ’70 met Elton en ze voelen elkaar dus zeer goed aan. Daarna volgt met Candle In The Wind een klepper van formaat, gevolgd door een kleine pauze voor Elton, waarna hij met een eerste kledingwissel maar met nog steeds heel wat glitter en een even flashy bril terug het podium op stapt.

Na Sad Songs is het zittend publiek op de parterre echt niet meer te houden. Iedereen loopt naar voor om Elton van dichtbij te kunnen zien en de security laat begaan. Elton geniet zichtbaar van de interactie met zijn fans. Bij Don’t Let The Sun Go Down On Me begint het ook te kriebelen bij het publiek in de tribunes en vanaf I’m Still Standing staan ook zij allemaal recht om mee te dansen en dat zal ook zo blijven tot het einde van de show."

De encore start Sir Elton John met een laatste kledingwissel en het dak gaat er dan echt volledig af van bij de eerste tonen van Cold Heart, zijn duet met Dua Lipa, die op het grote scherm te zien is. Afsluiten doet Elton met Goodbye Yellow Brick Road, maar het is toch het alom bekende Your Song dat hij daarvoor speelt, dat ons kippenvel bezorgd.

Over het algemeen was dit concert een must-see voor elke Elton John fan, maar zeker ook voor degenen die misschien niet zo bekend zijn met zijn muziek. Wij waren in ieder geval heel blij dat we deze levende legend eindelijk een keertje live aan het werk mochten zien. Grote dank aan Greenhouse Talent voor onze accreditatie!

Setlist van de avond:

 1. Bennie and the Jets
 2. Philadelphia Freedom
 3. I Guess That's Why They Call It the Blues
 4. Border Song (Dedicated to Aretha Franklin)
 5. Tiny Dancer
 6. Have Mercy on the Criminal
 7. Rocket Man (I Think It's Going to Be a Long, Long Time)
 8. Take Me to the Pilot
 9. Someone Saved My Life Tonight
 10. Levon
 11. Candle in the Wind
 12. Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding
 13. Burn Down the Mission
 14. Sad Songs (Say So Much)
 15. Sorry Seems to Be the Hardest Word
 16. Don't Let the Sun Go Down on Me
 17. The Bitch Is Back
 18. I'm Still Standing
 19. Crocodile Rock
 20. Saturday Night's Alright for Fighting

Encore:

 1. Cold Heart
 2. Your Song
 3. Goodbye Yellow Brick Road

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over