Maak kennis met Maria van’t frituur, een nieuwe theatervoorstelling genoemd naar en mét Maria van ’t frituur, de bekendste en meest legendarische frituuruitbaatster van Antwerpen. De voorstelling speelt – waar kan het ook anders – in het Fakkeltheater, in de Hoogstraat, Antwerpen.

De voorstelling:
Al meer dan dertig jaar is Maria het gezicht en de drijvende kracht van een Frituur in het centrum van Antwerpen. De straat van de Frituur ligt open voor de zoveelste werken aan de riolering. Tijdens de werken wordt er een mysterieuze rugzak gevonden op nog geen honderd meter van de frituur. Na onderzoek blijkt het te gaan om de rugzak van Gilbert De Breuck, een gerenommeerd onderwijzer en stadsgids van Antwerpen. Er is opschudding in de buurt want het betreft een onopgeloste mysterieuze verdwijning. Deze gebeurtenis is natuurlijk het onderwerp van gesprek in de frituur.

Samen met Maria spelen vijf acteurs tegen een razend tempo meer dan vijftien personages. Een schoolmeester, een klusjesman, een taxichauffeur, een marktkraamster, een kinesiste, een cafébaas, een bieruitzetter, een dokwerker, een zakenvrouw, een jong meisje en een lichtzinnige bende toneelspelers. Alle personages duiken in het verleden op zoek naar wat er is gebeurd. De schijnbaar toevallige passanten van de Frituur blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan men zou vermoeden. Samen vormen ze een gemeenschap met een gedeeld verleden.

Maria van’t frituur is een volkse komedie -mét the one and only Maria van’t frituur- over het verlies van waarden, vriendschappen, de teloorgang van de cafécultuur en de strijd van kleine zelfstandigen die in de buurt proberen te overleven.

Met:

  • Maria Vanlommel
  • Sam Verhoeven
  • Carry Goossens
  • Peter Thyssen
  • Nele Goossens
  • Jessica Celmer

Regie: Jan Geers
Productie: Garifuna bv

Speellijst Fakkeltheater Rode Zaal, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen:

Try-out 9 november 2022 (20:00)
Première 10 november 2022 (20:00) en
11 - 12 – 13 – 17 – 18 - 19 - 20 - 24 - 25 - 26 - 27 november 2022
1 - 2 - 3 - 4 december 2022

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: