Maart is Black History Month. Ook AB viert dit jaar opnieuw de veerkracht van de zwarte gemeenschap. Ze slaat voor de tweede editie op rij de handen in elkaar met Black History Month Belgium en ondersteunt de beweging muzikaal in de vorm van performances, concerten en debatten. Bovendien zet ze mee haar schouders onder het officiële openingsfeest van BHM voor Brussel.

In 2022 viert Black History Month Belgium haar vijfde verjaardag. AB is maar wat vereerd dat ze ook in dit jubileumjaar de krachten kan bundelen met deze organisatie. De nieuwe editie van Black History Month staat volledig in het teken van ‘The Power of Assembly’ (De kracht van samenkomen).

Opening Night

Dit thema indachtig presenteert AB vol trots het officiële openingsfeest van BHM voor Brussel. Woensdag 2 maart belooft een avond vol ontdekking en uitwisseling. Op het programma staat een reeks artiesten uit verschillende stijlen: WAYI, Shaka Shams en Saràh Phenom. Bovendien nodigt AB ook een dansgroep uit en komen er een aantal handelszaken hun waren tentoonstellen

Concert Night

Op vrijdag 4 maart serveert AB & Black History Month samen de crème van opkomend Brussels talent. Vier beloftevolle muzikanten met elk hun geheel eigen stijl, nemen je mee in hun universum. Reinel Bakolebrengt een mix van jazz en afro-soul met poëtische, bijna lyrische zang. De Brusselse Mahina combineert in geheel eigenwijze stijl R&B en dancehall. Muzikante, actrice en performer Dushime heeft een prachtige dromerige stem, die perfect past bij haar subtiele door jazz beïnvloede beats. M I M I sluit finaal de debatten met een afrofuturistische dj-set vol jungle, UK bass en garage.

BHM x AB x KU Leuven Talk

KU Leuven en AB bestuderen tijdens hun AB X KU Leuven Talks op regelmatige basis samen maatschappelijke uitdagingen. Ze zoeken dan naar oplossingen door de lens van cultuur, muziek en nachtleven. Ter ere van Black History Month Belgium en Internationale Vrouwendag slaan ze nu ook de handen in elkaar met Black History Month Belgium (BHM). Samen met een internationaal panel bespreken ze op 8 maart het belang van black female representation in de muziekwereld.

Sebene Night

Sebene is een typisch element uit de Congolese rumba. In samenwerking met Kingdom of Kela, een Antwerpse organisatie met een stevige reputatie in de afrodanswereld organiseren AB & BHM op 26 maart een Sebene Night. Het wordt één grote viering vol muziek en dans. Op het programma: Rabba (Host), Dj Ramos Sama (DJ), The Monsters (Dans crew), RabbaDance & The Kingz & Guests. (Liveband & Dans) en VillaNova EL Paris (Liveband & Dans).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: