Marktrock, al een kwarteeuw lang Europa’s gezelligste stadsfestival, heeft de handen in elkaar geslagen met The Entertainment Group België. Vanaf de editie 2008, die plaatsvindt op 8, 9 en 10 augustus, zal The Entertainment Group de organisatie en programmatie van Marktrock ondersteunen.

Marktrock is door enkele woelige waters gezwommen, maar de reddingsoperatie van vorig jaar was een succes. Om de continuïteit en de groei te garanderen, heeft Marktrock nu een partner gevonden in The Entertainment Group. Die is ook al organisator van vtm live, het popfestival in Gent dat dit jaar zijn tweede editie krijgt. Marktrock-woordvoerder Klaus Van Isacker: “Een groot stadsfestival zoals Marktrock heeft een stevige partner nodig, strategisch en financieel. Die hebben we gevonden in The Entertainment Group, die bereid is de volgende jaren mee te investeren in Marktrock”.

Met de editie 2008 wil Marktrock terugkeren naar zijn roots: een festival dat Leuven doet bruisen en waar je zowel grote namen kan horen en zien voor weinig geld, als doorbrekend talent. De legendarische Oude Markt wordt opnieuw het kloppend hart van het festival met een bredere rock- en pop-programmatie. De Vismarkt wordt het verzamelpunt voor wie de hotste nieuwe acts van het moment wil horen. Hier wil Marktrock, in samenwerking met Leuvense organisaties, ook een podium geven aan onontdekt talent uit de regio. Op de Grote Markt komt een danspodium waar elke avond een heus bal populaire zal losbarsten. Tussen die drie pleinen plannen de organisatoren, in samenwerking met de Leuvense middenstand, een festivaldorp, zodat Leuven opnieuw drie dagen lang de gezelligste plek van het heelal wordt.

The Entertainment Group België bestaat een goeie twee jaar en is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in muziek, evenementen en televisie. Het is de thuisbasis van artiesten als Sandrine, Stan Van Samang, Geena Lisa en Janez Detd, organiseert naast het vorig jaar erg succesvolle vtm live ook de Zo is er maar één-concerten in verschillende Vlaamse steden, en produceert met zijn tv-afdeling Telesaurus programma’s die gaan van De Weg naar Mekka tot Zo is er maar één. The Entertainment Group België maakt deel uit van het Nederlandse The Entertainment Group, dat onder meer artiesten als Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Krezip en Ilse Delanghe huisvest.

Henk Vermeulen, algemeen directeur van The Entertainment Group België: “De helft van onze medewerkers en directie is zowat opgegroeid op Marktrock. Dat we nu een bijdrage kunnen leveren tot de toekomst van één van de mooiste festivals van Europa, is haast een droom die werkelijkheid wordt.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: