Om de release van hun gloednieuw studioalbum 'Bleed Out' kracht bij te zetten, voorziet de Nederlandse metalband Within Temptation hun huidige single 'Ritual' van een provocerende, zombie-vampier-gore-fest-splatter-horror video, net op tijd voor Halloween!
Brutaal en briljant komisch, terwijl hij doet denken aan het werk van de legendarische animator Ralph Bakshi en de Rotoscope-animatieschool, kaart de video voor 'Ritual' het gedrag van mannelijke seksuele roofdieren op de werkplek, op straat en op het sportveld aan. Tegelijk stelt de video de vraag "wat als vrouwen zich net zo agressief gedroegen als de mannen die misbruik van hen proberen te maken, en wat als ze terugvechten om een ​​verschrikkelijke wraak te nemen?"

Bekijk de AI-gemaakte vampier-horror video

Machtsovername
Zangeres Sharon den Adel licht de onderliggende boodschap van de video toe: "’Ritual’ gaat over verleiding en een vrouw die de macht overneemt in een door mannen gedomineerde wereld. De song is geïnspireerd op Tarantino’s film ‘From Dusk Til Dawn’ en het is een luchtig moment op ons album, dat zich vooral richt op de politieke en repressieve kwesties in de wereld. We hebben altijd al een horrorvideo voor Halloween willen maken, en dit nummer gaf ons de perfecte kans om dat te doen, waarbij we AI-technologie gebruikten om iets werkelijk ontzagwekkends te creëren. De video gaat ook in op enkele recente nieuwsfeiten over mannen die zich slecht gedragen en stelt zich voor wat er zou gebeuren als een stoere vrouw op de meest verschrikkelijke manier terugvecht. Dus maak je klaar voor bloed, geweld, slagtanden en humor. Fijne Halloween allemaal!”

Vuist in de lucht
Het album Bleed Out wordt wereldwijd geprezen en toont Within Temptation in de voorhoede van de hedendaagse metal. De band is niet bang om een ​​sociaal en politiek standpunt in te nemen over veel kwesties in de wereld van vandaag. Even episch als onverschrokken uitgesproken, verkondigt Within Temptation met een vuist in de lucht zowel hun morele overtuigingen als hun onbevreesde benadering van muziek.

Ontdek het album 'Bleed Out' hier

Europese Tour 2024
De band heeft zojuist een enorme arena-tour door Europa aangekondigd voor het najaar van 2024. De tour begint in oktober 2024 met shows op legendarische locaties zoals de Londense Wembley Arena (UK), Lotto Arena in Antwerpen (BE), Ziggo Dome in Amsterdam (NL) en Adidas Arena in Parijs (FR).

Tickets Lotto Arena

Buitenlandse pers over 'Bleed Out'

  • “Bleed Out is een triomf. Het geluid van een band die op prachtige wijze de symfonische neigingen in evenwicht brengt die hen intussen een leger fans hebben opgeleverd, (met) dit eigentijdse, diamanten harde randje, zonder enig fragment van toegankelijkheid op te offeren." - Metal Talk
  • “Hun meest gedurfde, openhartige statement tot nu toe.” - Kerrang
  • “Net zo grootschalig en filmisch als eender welke voorgaande Within Temptation plaat, ziet Bleed Out het Nederlandse sextet het land van duisternis, melancholie en kracht blijven doorkruisen, maar in nog grotere mate: het is ongetwijfeld de zwaarste plaat van de band tot nu toe, zowel tekstueel als muzikaal.” - Metal Hammer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: