Het album krijgt de naam ‘Through Empty Landscapes and New Beginnings’ en verschijnt in februari 2023 op het label Consouling Sounds/Icarus Records

Mirek Coutigny brengt vandaag met ‘No More’ de tweede single uit van zijn aankomende debuutalbum. Het album krijgt de naam ‘Through Empty Landscapes and New Beginnings’ en verschijnt in februari 2023 op het label Consouling Sounds/Icarus Records.

No More is gebaseerd op een hoofdstuk uit Emily St. John Mandels dystopische boek ‘Station Eleven’ waarin ze een opsomming maakt van alle zaken die verdwenen zijn in haar post-apocalyptische wereld. “No more ball games played out under floodlights. No more porch lights with moths fluttering on summer nights. No more trains running under the surface of cities on the dazzling power of the electric third rail. No more cities,…”
Het hoofdstuk ademt een nostalgie uit en doet verwonderd dromen over de wereld die we als zo vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen. Tegelijk straalt de titel een bepaalde assertiviteit en rebellie uit.

Allemaal aspecten die Mirek Coutigny inspireerden in zijn nieuwste single ‘No More’: “Doorheen het maken van deze track voelde ik een interessante tegenstelling: enerzijds wou ik steeds verder gaan in overstuurde effecten, agressieve drums en gitaarsolo’s, anderzijds wou ik een nostalgische wereld bouwen met fluiten en steeldrums, geluiden die normaal gezien nogal snel aan meditatie-CD’s doen denken. In de combinatie van die twee vond ik een soort absurde droomwereld.”

De neoklassieke invloeden die te horen waren op de eerste paar EP’s maken plaats voor jazzrock en elektronische invloeden, die doen denken aan bands als Nordmann en Dijf Sanders. Samen met de single is er ook een live video van het nummer, die deze nieuwe sound nog extra in de verf zet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over