Mirek Coutigny lost vandaag met ‘We Want To Be Remembered’ een nieuwe single uit zijn debuutalbum. Het album, dat in februari 2023 verschijnt op het label Consouling Sounds/Icarus Records, draagt de naam ‘Through Empty Landscapes and New Beginnings’. In 11 tracks schetst Coutigny een post-apocalyptische wereld waarin mensen opnieuw bouwen aan een toekomst.

‘We Want To Be Remembered’ belicht eerder de hoopvolle kant van dit verhaal. “Ik wou een nummer maken over een kunstenaar in deze post-apocalyptische wereld. Wat doet een schrijver, muzikant of regisseur in deze wereld? Schrijven ze nog boeken, ook al zal er niemand ze nog lezen? Maken ze nog muziek die door niemand kan beluisterd worden? Het voelde als een erg persoonlijk onderwerp, net omdat ik het nummer schreef in april 2020, in volle lockdown. Ik had enorm de drang om muziek te creëren, zonder een idee te hebben of en wanneer ik daar weer iets mee zou kunnen doen. De routine van het schrijven voelde als een veilige wereld om in te ontsnappen.”

Het nummer komt met een videoclip van regisseur Bas Verbruggen. Daarin zien we Mirek Coutigny zelf, in een klein huisje in de natuur, aan het werk aan de partituren voor dit nummer. Andere mensen zien we niet, ook niet wanneer we buiten zijn. De clip suggereert een lege wereld, met de kunstenaar die tegen beter weten in blijft creëren.

De track wordt gedragen door strijkers en piano en ondersteund door de bas en drums. De elektronica is slechts heel spaarzaam en subtiel aanwezig. “Aanvankelijk zat ook in deze track de elektronica nadrukkelijk op de voorgrond, maar hoe meer het album vorm kreeg, hoe meer het duidelijk werd dat de pure versie van deze track een akoestisch rustpunt in de plaat kon worden.”

Check de single HIER.
Bekijk die video HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over