Vanaf 6 oktober verschijnt 'Droomvoeding', het langverwachte nieuwe album van Brihang. De release verschijnt zowel digitaal als fysiek op cd en vinyl. Bovendien vertrekt de West-Vlaming vandaag met de limited edition van zijn plaat op een tournee langs vijf Belgische markten.

Zeggen dat Brihang veel heeft meegemaakt in de vier jaar die verstreken sinds de verschijning van zijn vorige plaat ‘Casco’, is nog een understatement. Er was het overrompelende succes dat hem te beurt viel, met al het mooie en minder mooie dat daarbij komt kijken. Gevolgd door een jarenlange pandemie die ons allen liet twijfelen over wat we nog moeten definiëren als normaal. Een tijd waarin hij trouwde, bouwde en vervolgens ook nog eens te maken kreeg met een van de meest ontregelende zaken denkbaar: het ouderschap. Het hoeft niemand te verbazen dat die nieuwe plaat dus even op zich liet wachten. De titel ‘Droomvoeding’ geeft alvast aan hoezeer het vaderschap zijn stempel drukte op dat derde album. Beluister het album via deze link.

Vooruitgeschoven singles als 'Tussenin' en 'Telefoontje' toonden aan hoezeer het publiek snakte naar nieuwe muziek van de Knokkenaar. Dat bleek ook uit de stormloop op tickets voor zowel zijn drie releaseshows in de AB als zijn hele voorjaarstour, waar er slechts nog een paar zalen tickets over hebben. Het was vier jaar wachten op Brihang, maar wees maar zeker dat hij nu even niet meer uit de spotlights zal verdwijnen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over