De lente is weer in het land en ‘Groene Vingers’ draait op volle toeren. Gastheer Koen De Bouw spit, harkt, snoeit en bindt de verschillende reportages aan elkaar en geeft u samen met het vernieuwde task force ontelbare tips die tuinieren nog aangenamer maken. Vertrouwde gezichten Jean Vanhoof en Stefaan Bingé krijgen versterking van maar liefst vijf nieuwe specialisten: tuinarchitecten Linda Vanderheyden, Ellen Lutgen en Timothy Cools, bloembinder Annick Van Wesemael en boom- en vaste plantenkweker Wim Houtmeyers staan borg voor deskundige informatie, mooie tuinen en vooral veel handige tips in de voorjaarsafleveringen van ‘Groene Vingers’.

Jons als lente
Stefaan Bingé, Ellen Lutgen, Annick Van Wesemael, Linda Vanderheyden, Timothy Cools en Wim
Houtmeyers zijn jonge dertigers die hun sporen in het tuinenlandschap verdiend hebben.
Stefaan Bingé is tuinarchitect en lesgever.
Annick Van Wesemael is floriste. Van haar verschenen bijdragen in tal van magazines .
Ellen Lutgen is tuinarchitecte. Ze is ook verbonden aan het Arboretum van Kalmthout.
Wim Houtmeyers is de innoverende zaakvoerder van een bekende boomkwekerij.
Linda Vanderheyden is tuinarchitecte met een arendsoog voor de natuur en een brede visie op ecologie.
Timothy Cools is tuinarchitect. Hij realiseerde als tuinaannemer een aantal meer dan fraaie tuinen.

Sterke Ruggegraat
Koen De Bouw voorstellen is overbodig. Er is haast geen recente Vlaamse film waarin deze topacteur geen belangrijke rol speelt. In ‘Groene Vingers’ speelt hij voor één keer geen glansrol, we maken kennis met de man achter de acteur: Koen De Bouw houdt van de natuur, van groen én van het buitenleven, hij vindt tuinieren uiterst boeiend. Jean Vanhoof is bioloog en auteur, hij is gespecialiseerd in zwemvijvers en natuurlijke biotooptuinen. Hoofdredacteur Ivo Pauwels, de man achter de schermen, is auteur van talrijke tuin-, natuur- en lifestyleboeken. Serge Leurs en Peter Germis, de vaste regisseurs, geven ‘Groene Vingers’ zijn mooie filmische beeldstijl.

Aflevering 1
In de eerste ‘Groene Vingers’ van het voorjaar snoeit gastheer Koen De Bouw blauweregen en schoont hij de border op. Jean Vanhoof bezoekt een galantofiel en geraakt zowaar zelf in de greep van de sneeuwklokjesmanie. Koen en Jean halen op eenvoudige wijze alle groene aanslag van de tuinmeubelen en van een houten vlonder. Ze strijken een tuinbeeld in met karnemelk zodat het een mooi patina krijgt van mossen en korstmossen en ook Stefaan Bingé begint vol enthousiasme te patineren. Bloembinder Annick Van Wesemael creëert in deze lenteprille en gevarieerde aflevering en schikking met frisse bloemen in een mostapijt waarvoor ze o.a. Oosters nieskruid en verse kerstrozen uit de tuin gebruikt.

Groene Vingers Tuinplanner
De Groene Vingers Tuinplanner is een praktische handleiding voor elke tuinliefhebber. De planner laat je niet alleen dromen over tuinen, hij staat ook boordevol tips waarmee je meteen aan de slag kan. Je wordt wegwijs gemaakt in de aanleg en het onderhoud van het gazon, de groentetuin, sierplanten, borders, vijvers en afsluitingen. Naast een uitgebreide snoeigids komt ook de bescherming van je lievelingsplanten uitgebreid aan bod en je leert opeen creatieve manier tuinproblemen aanpakken. In de werkkalender vind je de belangrijkste tuintaken voor elke maand van het jaar netjes op een rij. Deze praktische tuinplanner voedt zonder meer je kennis, hij wakkert je enthousiasme aan en leert je genieten van je tuin.
• Winkelprijs: 17,95 euro.
• Verkrijgbaar in de tuincentra.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: