Vanaf dinsdag 3 februari brengt Eén de gloednieuwe fictiereeks Tom & Harry, met Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren en Karlijn Sileghem in de hoofdrollen. Tom & Harry vertelt het verhaal van Jelle, die ontdekt dat haar zoon niet haar echte zoon is. Ze gaat in alle stilte op zoek naar haar biologische zoon, maar de shock is groot als ze hem vindt …

Jelle Van Eyck (Karlijn Sileghem) is een gelukkige vrouw. Ze heeft het wijnbedrijf van haar overleden man tot een succes gemaakt en haar enige zoon Tom (Gilles De Schryver) staat op het punt de droom van zijn vader waar te maken. Als Tom zich bovendien verlooft met Babette (Evelien Bosmans), een meisje naar haar hart, vindt Jelle dat haar missie als moeder geslaagd is. Maar dan slaat het noodlot toe ...

Biologische zoon

Jelle ontdekt dat Tom kort na zijn geboorte op de kraamafdeling verwisseld werd met een andere baby. Haar wereld stort in. Ze gaat in alle stilte op zoek naar haar biologische zoon. De shock is groot als ze hem vindt. Harry Buts (Robrecht Vanden Thoren), want zo heet hij, is een non-conformistische jongen die in alles de antipode is van haar oogappel Tom.

Jelle houdt haar ontdekking geheim, maar biedt Harry een baantje aan als hulpmagazijnier. Zijn komst zorgt meteen voor leven in de brouwerij. Als de toestand uit de hand dreigt te lopen, kan Jelle niet anders dan de waarheid opbiechten.

Dilemma

Zowel Harry als Tom ondergaan een identiteitscrisis. Ze gaan op zoek naar zichzelf en dat is een tocht van vallen en opstaan. Een tocht die niet vergemakkelijkt wordt door twee vrouwen met een dilemma: Jelle, die niet kan kiezen tussen twee zonen, en Babette, die niet kan kiezen tussen twee mannen.

Locaties

Tom & Harry werd grotendeels op twee locaties opgenomen. De scènes van de familie Van Eyck werden gedraaid op Wijndomein Aldeneyck in Maaseik; de scènes van de familie Buts werden vooral opgenomen in de Mini Market Spar in Kampenhout.

Makers

Toon Slembrouck (Rang 1, Kinderen van Dewindt …) nam de regie voor zijn rekening. De reeks ontstond naar een idee van Gert Goovaerts, die ook een groot deel van het scenario voor zijn rekening nam. Kris Peeters (Witse, Wolven …) was producer. Het programma kwam tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter.

Muziek Van King Dalton

Een groot deel van de muziek voor Tom & Harry is van de hand van de Belgische band King Dalton. Dat is de band rond broertjes Pieter en Jonas De Meester (AedO), Jorunn Bauweraerts (Laïs), Tomas De Smet (Zita Swoon, Think Of One, Broken Circle Breakdown Bluegrass Band) en Frederik Heuvinck (A Brand).

Met hun eerste zelf-getitelde album onthulde King Dalton in de nazomer van 2013 een eigen en nieuw geluid dat niet makkelijk in een hokje te stoppen valt. Blues, folk, rock en jazz die handjes schudden met avant-garde in Afrika. Psychedelisch maar toch organisch, ruw maar tegelijk ook funky. Dansbaar en bezwerend. Wonderbaarlijk fris maar vertrouwd genoeg om zich met het grootste gemak diep in ieders oorschelpen te wurmen.

Ook live liet de band zich de afgelopen twee jaar opmerken in de hele Benelux, met optredens op onder meer Pukkelpop, Dranouter, Crossing Border en Zwarte Cross en een serie eigen clubshows.

2015 belooft opnieuw een druk jaar te worden. Er is de muziek voor Tom & Harry, maar daarnaast leggen ze de laatste hand aan de opnames van een tweede langspeler. De release daarvan is voorzien voor begin april, een eerste single al voor begin februari. Ook de live-agenda van de band vult zich snel op met voorjaarsshows en festivals.

Het debuutalbum van King Dalton beluisteren kan hier. Meer info op www.kingdalton.be en op hun Facebook-pagina.

Tom & Harry: op dinsdag om 21.10 uur vanaf 3 februari op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: