In januari 2006 zetten meer dan 130.000 bezoekers samen met Natalia en The Pointer Sisters het Sportpaleis tien keer op z’n kop. Twee jaar later nodigt de Vlaamse souldiva En Vogue en Shaggy uit, voor wat nu al een felle strijd der seksen beloofd te worden. Producent PSE-Belgium zet alle middelen in om er weer een ijzersterke concertreeks van te maken en voet alvast een extra – inmiddels al vierde- show toe om de vraag naar kaarten verder te kunnen beantwoorden.

Neen de tweede “Natalia meets” wordt niet een even grote hype als twee jaar geleden. Wat zich in 2006 voordeed, was een soort momentum zoals er geen twee kunnen bestaan. Er was het sterke concept, de ideale match tussen sterartiesten en de juiste timing… Alles viel perfect op zijn plaats. Wat zorgde voor een kolkend Sportpaleis, toen Natalia samen met The Pointer Sisters tien avonden lang de zaal op z’n kop zette.

Natalia meetsToch gaat producent PSE-Belgium opnieuw met Natalia de uitdaging aan, want het zou zonde zijn om een dergelijk concept in de kast te laten liggen. PSE-Belgium zet Natalia weer met een paar “straffe madammen” op het podium. En om de show nog sexier te maken wordt deze keer ook een mach man uitgenodigd, zodat de strijd der seksen in alle hevigheid op het podium los kan barsten.

De keuze voor de powergirls van “En Vogue” was snel gemaakt. Deze Amerikaanse damesgroep maakte al sinds 1990 steengoede muziek, wat op de Night Of The Proms 2003 nog maar eens werd bewezen. En Vogue creëerde een nieuw geluid door R& B, hiphop, pop, rock, reggae, jazz en blues te mengen en zette de toon met sexy videoclips. In de jaren negentig werden ze dan ook door tal van damesgroepen geïmiteerd. En Vogue spreekt met hits als “Hol don”, “My lovin’ (never gonna get it)”, “Free your mind”, “Whatta Man” en “Don’t let go (love)” liefhebbers van alle muziekgenres aan. Ook Natalia is een grote fan en plaats regelmatig nummer van En Vogue op haar playlist. Zo stond “Free your mind” afgelopen zomer nog meermaals op haar playlist.

Natalia meetsVoor nog meer opwinding zorgt niemand minder dan “Mister Lover Lover” himself”! De stoere New Yorkse Jamaicaan Shaggy uit zijn liefde voor het vrouwelijke schoon in aanstekelijke songs als “Oh Carloina”, “Boombastic”, “It wasn’t me”, “Angel”, “Het sexy lady” en “strengt of a woman”. Muziekstijlen als pop, R&B, dancehall en reggae laat hij moeiteloos samenvloeien en met zijn ongelofelijke sex-appael brengt hij iedereen aan het dansen, wat hij ook uitvoerig op Night of the Proms 2004 demonstreerde.

Voldoende ingrediënten in huis dus om weer een spetterende show van te maken. Maar producent PSE-Belgium gaat nog verder. Niets wordt aan het toeval overgelaten…

Natalia meetsOm ijzersterk naar voren te komen, wordt een bijzondere begeleidingsband samengesteld. Die bestaat enerzijds uit voortreffelijke muzikanten uit België en Nederland en anderzijds uit internationale namen om u tegen te zeggen. Natalia brengt een aantal van haar vaste bandleen mee, met name Steven Cornillie (keyboards), Tom Lodewijckx (gitaar) en Cantal en Steve Kashala, Nina Babet en Ibernice macbean (backing vocals). Zij worden aangevuld met de gastmuzikanten Leendert Haaksa (gitaar), Peter Schneider (percussie), Hans Francken (keyboards) en drummer Ricky Lawson. Michale Fletcher is dan weer de vaste bassist van Shaggy. En omdat de blazerssectie een heel prominente positie inneemt in de muziek van heel wat van de gekozen nummers, werd hiervoor een trio gezocht dat iedereen omver zal blazen, namelijk saxofonist Dan Moretti, trompettist Curt Ramm en Trombonist Clark Gayton.

Hoeft het nog te worden gezegd dat ook de nieuwe “Natalia meets”-concertreeks absoluut te mijden is voor wie “nieuwjaarsconcerten” met Weense Walsen associeert? Maar dat heeft het publiek al duidelijk door, want tegen de verwachtingen in zijn – nog voor de grote promomachine op gang getrokken wordt – al meer dan 25.000 tickets de deur uit. Daarom wordt een vierde show toegevoegd, namelijk op zaterdag 12 januari.

Natalia Meets En Vogue ft Shaggy op zaterdag 5 Januari om 20.30 uur, zondag 6 januari om 15.00 uur, vrijdag 11 januari om 20.30 uur en zaterdag 12 januari om 20.30 uur. Tickets kosten tussen 20 en 45 euro en kunnen besteld worden via 070 345 345 of www.sportpaleis.be , www.nataliameets.be , www.teleticketservice.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: