Een toestel kopen aan nul procent of gratis krediet, zoals dat in een aantal elektroketens gepromoot wordt, kan wel degelijk. Maar in de praktijk gaat het gratis krediet vaak geruisloos over in een dure lening. Dat ontdekt Thomas Vanderveken in de eerste aflevering van het tweede seizoen van Voor hetzelfde geld morgenavond op Eén. Samen met zijn collega’s Britt van Marsenille en Jan Van Looveren geeft Thomas vanaf woensdag 26 maart elke week handige tips om minder geld uit te geven en meer te verdienen.

Thomas zocht uit of een elektrotoestel kopen op afbetaling zonder intresten echt mogelijk is. Hij trok daarvoor naar enkele winkels in Brussel met een undercovercamera. De informatie die hij daar te horen kreeg, zaait vooral veel verwarring.

In de reportage is ook te zien hoe hij zonder enige moeite een ‘gratis’ kredietkaart verkrijgt die hem op termijn en bij onzorgvuldig gebruik heel veel geld zou kunnen kosten. “Binnen de tien minuten had ik een kredietkaart gekregen met daarop 5500 euro”, aldus Thomas.

En verder

Behalve de mythe doorpikken van de nul procent kredieten, geven Jan, Britt en Thomas in de eerste aflevering van Voor hetzelfde geld nuttige tips om een tweedehandsauto aan te schaffen. Thomas daagt Jan en Britt uit om in vijf dagen en met een budget van 5000 euro een degelijke tweedehands gezinsauto te kopen. Britt probeert de wedstrijd te winnen door te spelen op het buikgevoel van Thomas: zij koopt voor dat geld een prachtige oldtimer.

Verder zoeken de presentatoren uit wat het financiële verschil is tussen trouwen en wettelijk samenwonen. Is het fiscaal voordeliger om getrouwd te zijn? En wat zijn de financiële gevolgen als je uit elkaar gaat of een van beide partners overlijdt? Britt zoekt voor een koppel dat feitelijk samenwoont en samen kinderen en een huis heeft uit of dat wel de juiste keuze is. Het antwoord doet nogal wat wenkbrauwen fronsen.

Voor hetzelfde geld: op woensdag om 20.40 u. vanaf 26 maart op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: