In Panklaar, gaat onze charmante njam!-chef Jan Buytaert elke week aan de slag met maar 1 pan! Hij verwent de kijker met een dubbele portie eenpansgerechten en vertelt onder het motto ‘eenvoud is kunde’ hoe je in geen tijd smakelijk en afwisselend kan koken: van een ‘Flanders pride’-schotel tot een gepimpte tortilla. Alles gaat in 1 pan!

Panklaar, 10 afleveringen, elke woensdag een dubbele aflevering om 20u40 op njam!

  • Aflevering 1 & 2: Tortilla de patatas & Indiase curry met lam - 19 maart, 20u40
  • Aflevering 3 & 4: Wok van eend & Bretoense pannenkoek - 26 maart, 20u40
  • Aflevering 5 & 6: Marokkaanse kip & Verdure alla brace - 2 april, 20u40
  • Aflevering 7 & 8: Flanders pride ovenschotel & Coq-au-vin - 9 april, 20u40
  • Aflevering 9 & 10: Lobster cock-a-leekie & Pasticcio – 16 april, 20u40

Jan Buytaert is als kok in de jaren '70 opgegroeid in de woelige periode die het afzwakken van de klassieke keuken en de hevige start van de 'Nouvelle Cuisine' markeerde. Zijn leermeesters waren de toenmalige halfgoden van de culinaire vernieuwing : Bocuse, Troisgros, Chapel, Guérard. Die keuken introduceerde hij in Vlaanderen en haalde er in zijn 'Bellefleur' in Kapellen twee Michelin-sterren mee. In 2008 trok hij, samen met Christine, zijn echtgenote en partner in crime, de deur van zijn restaurant achter zich dicht en verkasten ze beiden naar hun boerderij en hun paarden in Kalmthout. Sindsdien schrijft Jan culinaire colums, ontwikkelt horeca-projecten voor Europese hotelketens en begeleidt jonge koks bij sterren-chefs-stages.

Over njam!:
Njam! is een platform voor een hele waaier aan kookprojecten, gaande van eigen tv-programma’s, een digitale televisiezender, een tijdschrift, een website, boeken, samenwerkingen met chefs & tal van andere afgeleiden. Njam! maakt deel uit van het digitale basispakket van Telenet en is te zien op kanaal 20.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over