Paolo Nutini brengt op 1 juli zijn nieuwe album 'Last Night In The Bittersweet' uit bij Atlantic Records - zijn eerste nieuwe muziek sinds 2014 - en deelt alvast de twee eerste tracks, 'ThroughThe Echoes' en 'Lose It'. Eerder deze week kondigde Paolo zeven intieme UK shows aan die onmiddellijk uitverkochten. Hij begint dit weekend in Sheffield en speelt vier shows in London's 100 Club volgende week. Daarnaast zal hij ook Liam Gallagher vergezellen in Knebworth Park als special guest op 3 juni.

Pre-order 'LAST NIGHT IN THE BITTERSWEET'

'Last Night In The Bittersweet' is een 70 minuten durend epos dat de afstand overbrugt tussen classic rock, post-punk & hypnotiserende Krautrock. De plaat bewijst hierin zijn waarde als Nutini's diepste, meest gevarieerde, meest volmaakte, en vooral zijn meest lonende set tot nu toe.

De indringende Motorik-ritmes van 'Lose It' doen denken aan Duitse bands uit de vroege jaren '70, zoals Can en Neu! - wat dan weer komt omdat Paolo steeds vaker schrijft met behulp van zijn basgitaar. Aan de andere kant van het spectrum is er ook 'Through The Echoes', een tijdloze klassieker in de lijn van Ben E. King en Otis Redding, waarbij Nutini's stemgeluid ons eraan herinnert waarom hij überhaupt door Atlantic werd opgepikt.

Het album werd geproducet door Paolo Nutini samen met Dani Castelar en Gavin Fitzjohn. Paolo schreef de plaat bijna volledig zelf, hoewel leden van zijn liveband ook enkele stukken bijdroegen.

‘Last Night In The Bittersweet’ tracklist:
1. Afterneath
2. Radio
3. Through The Echoes
4. Acid Eyes
5. Stranded Words
6. Lose It
7. Petrified In Love
8. Everywhere
9. Abigail
10. ‘Children of the Stars
11. Heart Filled Up
12. Shine A Light
13. Desperation
14. Julianne
15. Take Me Take Mine
16. Writer

OVER PAOLO NUTINI

Een overzicht maken van alles wat Paolo Nutini tot nu toe bereikt heeft, bevestigt zijn status als een van de meest interessante succesverhalen uit de recente Britse muziekgeschiedenis. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk verzamelde de Ivor Novello-winnaar maar liefst 18 Platinum certificeringen. Bovendien waren zowel 'Sunny Side Up' als 'Caustic Love' goed voor een nummer-één hit in zijn thuisland. Bij ons stond ‘Caustic Love’ maar liefst 103 (!) weken in de Ultratop 50 en was die goed voor een top 10-notering. Internationaal telt Nutini ruim 8 miljoen verkochte albums én kan hij een indrukwekkende 1.5 miljard streams achter zijn naam noteren. 'Last Night In The Bittersweet' belooft dit fenomenale succes alleen maar te overtreffen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over