Goele Bormans

Een doordeweekse avond, en toch liep de Kinepolis van Antwerpen woensdagavond helemaal vol. Hier en daar spotten we enkele gezichten uit BV-land, een rode loper en een hele boel pers. Dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe Vlaamse kaskraker die in première gaat. Gisteren was het de eer aan Plan Bart om zijn ster te onthullen. Sean D'hondt onthaalde de cast op de rode loper en presenteerde de hele avond. Cast en crew verzamelde voor de film nog even om de befaamde gouden ster van Kinepolis te onthullen en in hun grote boek te tekenen. Een leuke anekdote was dat Wine Dierickx, de hoofdrolspeelster die in de film zwanger probeert te geraken, ook in het echt zwanger was. Maar haar bolleke buikje hield haar niet tegen om de ster te onthullen, mits een beetje hulp van haar co-spelers Wouter Hendrickx en Jeroen Perceval.

De film is een Caviar productie in de regie van Roel Mondelaers. Het vertelt het verhaal van Sarah (Wine Dierickx), ze heeft de ideale man, een fantastische carrière, maar toch mist ze iets. "Een lege achterbank" zijn haar woorden om haar Alex (Wouter Hendrickx) duidelijk te maken dat ze kinderen met hem wil. Telkens weer probeert hij haar te overtuigen dat het nog te vroeg is en als hij eindelijk na tien jaar opbiecht dat hij geen kinderen wilt, besluit ze om er en punt achter te zetten. Haar kinderwens is zo groot dat ze liever alleen doorgaat dan met hem. Samen met haar boezemvriendin Eva (Eva van der Gucht) zoekt ze alle manieren uit om zwanger te worden. Als ze haar jeugdvriendje Bart tegenkomt, ziet ze in hem de geschikte kandidaat als donor. Bart blijkt de ambititie te hebben om de wereldkampioen luchtgitaar te worden, maar het WK is dit jaar in Osaka en hij zit er niet echt warmpjes in. Zij heeft het zaad nodig, hij het geld, de ideale deal zo lijkt. Voel je al aankomen hoe het verhaal gaat aflopen? Of ben je wel curieus? Wij houden je nog volop in spanning!

Het verhaal werd op een luchtige manier verteld met een droog gevoel voor humor. Het was dus werkelijk lachen geblazen in de zaal. Een licht voorspelbare verhaallijn, maar lekker ontspannend om naar te kijken. Een mooie prestatie en een welverdiend applaus voor de cast en crew! Wie dus een avondje wil genieten moet zeker gaan kijken naar deze nieuwe film, vers uit de Vlaamse bodem!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: