Zaterdag vond in opwijk de 4de editie plaats van Popwijk. Popwijk is een combinatie van Nekkanacht, Marktrock, en Rockwijk, pal in het centrum van Opwijk. Dit jaar stonden onder meer Clouseau, Bart Peeters en Stan van Samang op het programma. Met deze prachtige affiche, beloofde het alvast een prachtige avond te worden. Niet minder dan 5000 muziekfans waren afgezakt naar Opwijk om mee te komen feesten.

Stan van Samang en Roel Vanderstukken kregen de eer om Popwijk af te trappen. Met hun tournee stonden ze deze zomer onder andere op Rock Affligem, Suikkerock en VTM Live. Met een reeks covers afgewisseld met elk hun eigen nummer, was het publiek vanaf het begin mee en kon het feest beginnen. Ook Bart Peeters kon met zijn “Slimmer dan de zanger” tour niet ontbreken op deze editie van Popwijk.

Clouseau viert dit jaar hun 20jarig bestaan, en dus konden ook zij niet op Popwijk ontbreken. Met een reeks oude nummers, afgewisseld met nummers van hun recentste album, was het voor de mensen dan ook moeilijk om stil te staan. Er gingen dan ook spontaan 10000 handen in de lucht. Onder andere “De Perfectie”, “De Tegenpartij”, “Oogcontact”, “Ik, jij, hij of zij”, “Domino” stonden op hun setlist.

Als afsluit hadden de organisatoren gezorgd voor The Magical Flying Thunderbirds. Eén van Belgisch bestcoverband van de afgelopen jaren, misschien wel de beste. Ze hadden dan ook niet de minste moeite om de 5000 aanwezigen uit hun dak te laten gaan. Zo stonden onder meer “Elevation” van U2, “Ruby” van de Kaiser Chiefs en ook hun eigen nummer “Le lac du connemara” op het programma. Na The Magical Flying Thunderbirds gingen de 5000 bezoekers dan ook meer als tevreden naar huis.

Ook wij waren aanwezig en bezorgen jullie nu alvast een reeks foto’s van Popwijk.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: