Festival Dranouter maakt Portland bekend als laatste headliner én gooit er nog een laatste lading namen bij voor de hoofdpodia. Met ook Iskander Moon, Siân Pottok, BandAdriatica, TechnoBrass, Gallowstreet, Brass Riot en Guiliano Gabriele Trio is de volledige line-up van de hoofdpodia bekend. Op de affiche van de jubileumeditie stonden al: Suzanne Vega, Villagers, Froukje, Willem Vermandere, The Waterboys, Brihang, Danny Vera, Think Of One, Loverman... Ook kondigde de organisatie voor haar jubileumeditie het nieuwe folkpodium De Koer aan, hosted by Muziekcentrum Dranouter. Maar na de line-up van de hoofdpodia komt er nog meer aan: fanfares & straattheater, toevoegingen aan de KIDS line-up, DJ's en animatie in de themabars, de food line-up... Dus blijf hangen! Festival Dranouter - 50 Years Of New Traditions vindt plaats op 2, 3 & 4 augustus 2024. Tickets & info: www.festivaldranouter.be

Portland is de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal wonderkind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. Singles als 'Pouring Rain', 'Lucky Clover' en 'She Really (Really) Means It', brengt Portland naar de grootste (festival)podia van ons land en in het programma 'Liefde Voor Muziek'. Het is al een paar keer bewezen: Portland op Festival Dranouter = een show vol magische momenten!

Als crazy professors blijft het Amsterdams octet Gallowstreet experimenteren met wat er mogelijk is met blaas- en slaginstrumenten. Maak je borst maar nat voor herkenbare anthems, stuwende grooves, uitgesponnen koperklanken en opgefokte drums. Volle gas met Gallowstreet!

Iskander Moon brengt simpele, integere popsongs met pakkende teksten, gezongen van achter zijn ivoren toetsen/piano. In tal van buitenlandse grootsteden dompelde hij zich onder in de lokale muziekscene, waar hij steeds weer opnieuw indruk maakte met zijn warme tenorstem. En passant schreef hij een berg fonkelende folkpop songs. Benieuwd hoe 'Saturday Silence' en 'Berlin' klinken in Dranouter!

Of het nu in clubs, op demonstraties, of block party's is - Brass Riot zorgt altijd voor het verrassingselement! Met swingende saxofoonsolo's, aanstekelijke drumbeats en goedgekozen synths laten ze je dansen op punk, jazz en elektro.

Met een grootvader als accordeonist, stond het in de sterren geschreven dat Giuliano Gabriele in zijn voetsporen zou treden. Als Italiaans-Franse songwriter, zanger en accordeonist vervlecht hij traditionele ritmes met een eigentijdse fusie van mediterrane en wereldmuziek. Zijn muziek is één brok energie die je uitnodigt tot een uitbundige danspartij.

Hybride en nomadisch. De muziek van Siân Pottok weerspiegelt haar Indiase, Congolese, Belgische en Slowaakse roots. Siân weeft een muziek van complexe emoties, waarbij de zoetheid van haar zang soms verandert in een ritmische storm.

Dit ongewone septet bestaat uit de beste muzikanten van Rio's jazz én de alternatieve carnavalsscene. Het hypnotiserende TechnoBrass mengt de warmte van koperblazers met de kracht van repetitieve beats. Maak je klaar voor een mix van een elektrofeest en carnavalkoorts!

BandAdriatica versmelt populaire melodieën uit tal van Zuiderse havens. Van Albanië tot Macedonië of Kroatië, de Balkan tot Noord-Afrika en het oostelijke Middellandse Zeegebied. Een fenomenale trip!

Line-up hoofdpodia compleet

Met deze lading namen is de line-up van de hoofdpodia compleet. Op de affiche van Festival Dranouter - 50 Years Of New Traditions staan o.a. Brihang, The Waterboys, Froukje, Portland, Novastar + special guest Geike, Danny Vera, Suzanne Vega, Goose, Willem Vermandere, Kila, Het Zesde Metaal, ISE, Compact Disk Dummies, Villagers, Douglas Firs, Iskander Moon, Noa Lee... Onder de noemer "Nordic Focus" komt er een forse lading onverschrokken, Scandinavische folkbands jouw richting uit op 2-3-4 augustus 2024.

Speciallekes voor een speciale editie

Om de jubileumeditie van Festival Dranouter in the picture te zetten, pakte de organisatie eerder al uit met enkele specialigheden. Zo kondigde de organisatie al het nieuwe podium De Koer aan - hosted by Muziekcentrum Dranouter. Daar beleef je hoe het festival eraan toeging anno 1975. Dit podium vindt z'n stek recht tegenover het grote festivalterrein, waar het festival ooit begon. Met dit nieuwe podium geeft Festival Dranouter jou een waardevol cadeau, met tal van extra artiesten: Berlaen, Douglas Firs, Brent Beukelaer, Tom & Aurélie, Bipolar Bows, ISE...

FOTO-EXPO DRANOUTER

Speciaal voor dit gouden jubileumfeestje laat Festival Dranouter deze zomer ook haar fotoarchief op je los, in een originele tentoonstelling doorheen het muzikaalste dorp van Vlaanderen. Berg op, berg af, stap na stap word je ondergedompeld in 50 jaar muzikaal avontuur van dit authentieke festival met een serieuze hoek af. De foto's sleuren je mee op een rebelse tijdreis vol hippies, baarden en prettig gestoorde verhalen. Vergeet je camera niet, want de panorama's zijn net zo adembenemend als het Antwaarps van Wannes Van De Velde of het engelengezang van Laïs. May the folk be with you!

'Foto-Expo Dranouter' vindt plaats van vrijdag 28/06/2024 t.e.m. zondag 8/09/2024 doorheen het dorp Dranouter. Alle nieuws lees je via https://festivaldranouter.be/nl/expo & via de socials van Festival Dranouter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: