Vanaf dinsdag 8 januari blikt Ramblas elke dinsdag vooruit naar Geert Maks’ prestigieuze reeks ‘In Europa’ die avond ook te zien op Canvas.

Ramblas volgt Geert Mak op de voet ‘In Europa’. Tot eind juni krijgt u wekelijks op dinsdag, voorafgaand aan de tv-reeks die 's avonds op Canvas wordt uitgezonden, een bijdrage op Klara waarin wordt ingezoomd op het onderwerp van die aflevering.

Vooreerst vertelt Geert Mak over het opzet van de reeks die de woelige geschiedenis in beeld brengt van wat de meest gewelddadige eeuw is geweest: de twintigste eeuw. 1900 was niet alleen het jaar van de wereldtentoonstelling in Parijs waar nieuwe uitvindingen en technologieën met veel poeha werden uitgestald. Vol grote verwachtingen ging men de nieuwe eeuw ook in met de gedachte van tolerantie en 'nooit meer oorlog'. Maar de eeuwenoude vorstenhuizen wankelden op hun troon en verdwenen op een paar decennia tijd uit het Europese landschap. De desillusie is nooit groter geweest dan bij de afrekening op het einde van de twintigste eeuw.

‘In Europa’ vooruitblik in Ramblas: vanaf 8 januari elke dinsdag, vanaf 12.05 uur op Klara

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: