Tijdens de tweede week van de Boekenbeurs, van maandag 5 tot vrijdag 9 november, brengt Ramblas gesprekken met vier Nederlandstalige en één Franse schrijver om u tegen te zeggen.

Op maandag 5 november is Joost Zwagerman te gast. Zwagerman heeft zich ontpopt tot een essayist waar naar geluisterd wordt. Zijn essaybundel 'Transito' is genomineerd voor de Ako-literatuurprijs, die diezelfde avond wordt uitgereikt. En binnenkort verschijnt een nieuw essayboek 'Hollands welvaren'.

Op dinsdag 6 november is Bart Moeyaert te gast. Zijn nieuwe boek 'De baas van alles', is het enige lichtgevende boek ter wereld. Samen met het boek verschijnt een cd, waarop Moeyaert zijn verhalen voorleest, begeleid door muziek van Stef Kamil Carlens. Een aantal van die verhaaltjes zijn tijdens de Boekenbeurs ook te horen in Klara Wakker en De tuin van Eden. (zie verder)

Op woensdag 7 november is er een gesprek met de Franse schrijver en wereldreiziger Jean-Marie Gustave Le Clézio. Le Clézio is van Mauritiaanse afkomst en woonde lange tijd in Nice. Op zijn achtste ging hij op reis naar Afrika en zag er voor het eerst zijn vader. Le Clézio schreef over vele continenten, ook Mexico is daarbij. Maar het nieuwste continent is de film. In zijn laatste boek ‘Ballaciner’ laat hij ons kennismaken met zijn hoogstpersoonlijke verhouding tot een groots en meeslepend medium.

Op donderdag 8 november staat Cees Nooteboom centraal in Ramblas. Hij maakte een fotoboek met Simone Sassen over de graven van zijn geliefde schrijvers. En over zijn allernieuwste boek ‘Rode regen’, een boek vol herinneringen aan een leven van wandelen en lezen, van 'caminare et legere'.

Op vrijdag 9 november ten slotte gaat het over Arnon Grunberg (o.v.). Met 'Tirza' werd ook hij genomineerd voor de Ako-literatuurprijs, maar intussen zijn ook zijn brieven voor Humo gebundeld in een nieuw boek 'Omdat ik u begeer'.

Ramblas rond de Boekenbeurs
Maandag 5 tot vrijdag 9 november, 12-14 uur
Presentatie: Herman De Winné

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: