Tom Van Tongerloo

Het voorjaar van Q-Dance lijkt misschien op een laag pitje te staan. Toch wordt er achter de schermen ongetwijfeld hard gewerkt aan de komende festivals, events en hosting. Maar voor dit zover is, pakt de organisatie traditiegetrouw hard uit. Met X-Qlusive aan het begin van het jaar, staat QAPITAL met stip gemarkeerd rond de eerste kwartaalwisseling. Het laatste indoor evenement spitst zich volledig toe op de rauwe kant van hardstyle.

Duizenden liefhebbers van het hardere genre verzamelden op de vooravond van Pasen in Amsterdam voor de zesde editie van QAPITAL. Als thuisbasis was de Ziggo Dome wederom uitverkocht voor deze unieke beleving. De line-up loog er dan ook niet om, met artiesten als Ran-D, Gunz for Hire, B-Front, Deetox en Phuture Noize. Deze laatste was tevens de producer van de QAPITAL anthem 2018 én mocht de eerste zijde van het album onder handen nemen, dat tot stand kwam in samenwerking met Be Yourself Music.

Phuture Noize trapt de compilatie af met de titel van zijn gloednieuwe solo album ‘Black Mirror Society’. Of dit opnieuw een pareltje wordt als ‘Pursuit of Thunder’ valt nog af te wachten, maar de track zelf geeft alvast een eerste voorsmaakje. Nog een mijlpaal in zijn carrière was ongetwijfeld de productie van de QAPITAL anthem 2018, ‘Anthem of Freedom’ genaamd. Met ‘Drift Away’, ‘The Aftershock’, ‘Chaos & Order (Myst remix)’ en ‘Suicidal Superstar (i.s.m. Ran-D)’ staat er nog heel wat van zijn werk geprogrammeerd op de eerste zijde. De drie laatst genoemde tracks hebben de Q-Dance Top 100 van 2017 zelfs onveilig weten te maken.

Rest nog goed een halve schijf met collega producers van de bovenste plank, denk hierbij maar aan Code Black, B-Front, Adaro en Hard Driver. Toch zijn er een aantal die er bovenuit steken. De alom bekende ‘Lets Get Drunk’ van Devin Wild wordt hedendaags plat gespeeld op menig event. Dat geldt ook voor ‘Hope’ van B-Freqz. Om af te sluiten, eentje dat zeker niet mag ontbreken, ‘Real Warrior’ van Gunz For Hire. Het geprezen duo is uit het juiste hout gesneden en weet steeds een antwoord te bieden aan het publiek.

De tweede zijde werd samengesteld door Q-Dance zelf. Een grote variatie aan artiesten bekleedt de tracklist en dat valt zeker in goede aarde. Er komt geen naam meer dan tweemaal voor. Lekker hard van start gaan is de boodschap en daar zijn Bass Chaserz met ‘Only Now’ alvast goed in geslaagd.

Een opvallende naam in de lijst is Mark with a K. Geen alledaagse naam in de raw hardstyle scène, maar samen met Hard Driver komen ze in een positief daglicht met hun track ‘Send me an Angel’. ‘The Future’ van Joop daarentegen draait al even mee en onderging al tal van remixen over de jaren heen. In 2007 was het de anthem van Trance Energy, maar heden werd de track onder handen genomen door Dark Pact die voor een hardere versie koos. Met artiesten als Radical Redemption, Deetox, D-Sturb, Degos & Re-Done, Endymion en Rebellion wist Q-Dance de diversiteit met de eerste zijde aardig te bewaren. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: