Rocco Granata

Eerder maakten Dranouter reeds de komst van Billy Bragg, Flip Kowlier, Le Vent du Nord en Wilfull Missing bekend, daar worden nu Rocco Granata,  Boban en Marco Marcovich, David Lemaitre en Lau aan toegevoegd. Intussen loopt de vroegboekactie nog steeds maar het einde is in zicht. Wie tickets aan voordeeltarief wil bestellen, zal zich dus mogen haasten!

Muzikaal België en Italië worden sterk samengehouden door één charismatische man: Rocco Granata. Nadat zijn leven recentelijk werd verfilmd door Stijn Coninx in de film ‘Marina’ staat de man weer volop in de belangstelling.  Rocco zal voornamelijk een greatest hits show brengen met zijn meest bekende klassiekers die jong en oud zeer vertrouwd in de oren zullen klinken. Sfeer verzekerd en enkel op Festival Dranouter te zien deze zomer!

Rocco Granata grabbelt uit een onmetelijk oeuvre dat hij opbouwde gedurende een periode die meer dan 50 jaar overspant! Zijn meeslepende speelse melodietjes worden aangevuld met verfijnde romantische passages die doordrenkt zijn van heimwee naar zijn Italiaanse geboortestreek. Toots Thielemans noemt het "Italiaanse blues".

Tijdens dit concert zal Rocco Granata vergezeld worden door een sublieme begeleidingsband onder leiding van musical director en pianist Michel Bisceglia. Deze componeerde bovendien ook de soundtrack van de film ‘Marina’.

Boban & Marco Marcovic,  Dé brass band van Servië! Opzwepend, wild, grappig en uiterst dansbaar gipsyconcert! Vader (Boban) en zoon (Marko) werden samen met hun 12-koppig orkestar bekend dankzij Emir Kusturica films ‘underground’ en ‘Arizona Dreaming’ ver buiten Servië. Verderbouwend op de traditie is er dus ook dit jaar weer een absolute Balkan-topper op de affiche, met feest-garantie! 

David Lemaitre, een Boliviaan in Berlijn! Rusteloze ziel met het hart op de juiste plaats. Groeide op in La Paz met de zuid-Amerkiaanse folkmuziek en seventies platencollectie van zijn vader. Hij maakte met Latitude een prachtige popplaat met verwijzingen naar Sufjan Stevens, Elliott Smith, Kraftwerk en Beck. Check intussen zeker de prachtige single Megalomania.

Lau, koploper binnen ‘The New Tradition’ generatie!  Zeer innovatieve band, briljante muzikanten, sterke performers en vrijdenkende visionairs. Ze wonnen in 2013 de BBC2 Folk Award voor beste groep en ze werden genomineerd voor ‘scottish album of the year 2013’. Kom zie dat muzikale, avontuurlijke trio met Britse folk muziek  op Dranouter!

Wie zijn ticket nu koopt die geniet nog van de vroegboekkorting
10% korting op een weekendticket en de eerste 500 bestellers van een campingticket betalen €12 ipv 16€! Een weekendticket (vrij-za-zo) kost tijdens onze vroegboekactie €98 ipv €108 kortom vroeg geboekt is geld gewonnen!

Eenmaal de vroegboekactie stopt, start de gewone voorverkoop en worden ook de dag- en tweedaagse tickets te koop aangeboden. Weekendtickets kosten vanaf dan €108 Vroegboekers genieten dus zowat 10% korting op hun weekendticket! Ook dit jaar werkt het festival met een limiet op het aantal beschikbare tickets, omdat comfort voor de bezoeker ook in 2014 centraal blijft staan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dranouter
Datum: 
1-2-3 augustus 2014
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over