Twee jaar terug bracht Ruby Grace haar eerste EP glossy bisous uit en nu is de Belgische popster terug met nieuw materiaal. Vandaag verscheen de eerste single Scissorhands, waarvan de video deze ochtend in première ging bij Knack Focus.

Scissorhands is de start van een nieuw verhaal en het begin van een nieuwe campagne.

Het nummer is geïnspireerd op het liefdesverhaal tussen Kim Boggs en Edward Scissorhands uit de gelijknamige film van Tim Burton. De regisseur en componist, Danny Elfman, zijn beiden steeds een grote invloed geweest voor het universum van Ruby Grace.

Ruby Grace - "Ik had zin om dit fantasieverhaal als inspiratie te gebruiken omdat ik me kon relateren aan Kim Boggs. Ze wordt verliefd op een meer gesloten en verlegen persoon, maar eenmaal ze elkaar leren kennen bloeit hij volledig open en staan ze samen sterk.”

De zin "We've had our dance under the snow" is een verwijzing naar het nummer Ice Dance van Danny Elfman. Hoewel het pre-chorus erg uptempo is, heeft het nummer een intieme en nachtelijke sfeer. De visuals werden rond deze sfeer gecreëerd, spelend met schaduwen en licht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over