De Vlaming zoekt in grote getale zijn verkiezingsinformatie bij VRT Nieuws. Zo blijkt nu al, vijf dagen voor zondag 25 mei. Naar de verschillende verkiezingsprogramma’s op Eén en Canvas, zoals Het Beloofde land, Terzake14, Reyers Politiek en de speciale verkiezingsuitzendingen van De 7de dag en Villa Politica keken al 2,5 miljoen Vlamingen, ruim 42 procent van het volledige televisiepubliek.

Phara de Aguirre: ‘Dat zijn echt wel imponerende cijfers. Zeker als je er rekening mee houdt dat we ze behalen met uitzendingen waar de focus op het inhoudelijke ligt. Waar gaan deze verkiezingen over? Waar willen onze politici met de samenleving naartoe? We dwingen politici tot duidelijkheid. Geloof me, dat vraagt veel meer inspanning dan ze bijeen te zetten en ruzie te laten maken. En we zetten dingen op de agenda: denk aan het Beloofde Land-filmpje waarin te zien was hoe moeilijk jonge leraars het in de klas kunnen hebben.’

Ook de nieuwssite Deredactie.be, met de speciale verkiezingspagina VK14, zag het aantal bezoeken en het aantal pageviews de afgelopen weken fors oplopen. Het aantal bezoeken nam toe met 20 procent, nu al 9.054.656 sinds begin mei. Het gemiddeld aantal unieke bezoekers staat momenteel op 316.726. En het aantal bekeken pagina’s staat voor deze maand al op meer dan 25 miljoen.

Ook de radionetten ondervonden een fors toegenomen interesse. Met het Kiescafé van Radio 1 naast het Centraal station heeft het centrum van Brussel er een tijdelijke trekpleister bij. Vorige week luisterden gemiddeld 800.000 mensen naar Radio1 en vooral ’s ochtends en in de vooravond, als het Kiescafé op volle toeren draait, kwamen er luisteraars bij. Het nieuwe verkiezingsprogramma Met Byloo naar het stembureau op Studio Brussel was op dag één al spraakmakend.

Vincent Byloo: ‘Het unieke debat tussen Bart De Wever en Bruno Tobback in Met Byloo naar het stembureau op Studio Brussel kan tellen als mijn memorabele vuurdoop als moderator. Vooraf was de sfeer tussen beide heren ijzig maar op antenne sprongen de gensters er af. We kozen voor een inhoudelijk sterk thema, werkgelegenheid, en dat zorgde prompt voor nieuws toen De Wever in ons debat zei dat wie een goed cv heeft hoe dan ook werk vindt in Vlaanderen.’

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over