Moordvrouw van Rick Engelkes Producties. Sanne, die haar rol deelt met Nienke Römer, zou op 4 februari jongstleden haar eerste voorstelling spelen. Wegens gezondheidsredenen werd dit moment echter uitgesteld. Römer, die eigenlijk ‘parttime’ het toneel op zou gaan, heeft tot nu toe alle voorstellingen gespeeld. Op doktersadvies is vandaag in goed overleg besloten dat Sanne niet meer zal deelnemen aan de theatertournee. Sandra Mattie wordt zo snel mogelijk klaargestoomd en speelt naar verwachting haar eerste voorstelling op 21 februari 2015.

Producent Rick Engelkes vindt het vervelend Sanne te zien gaan. “Natuurlijk is het spijtig om afscheid te moeten nemen van Sanne, maar gezondheid gaat voor alles. Ze moet nu even aan zichzelf denken en veel rust nemen. Hopelijk is ze dan snel weer de oude! Gelukkig hebben we in Sandra Mattie een meer dan waardige vervanger gevonden. Zij zal zo snel mogelijk starten met repeteren en ik heb er het volste vertrouwen in dat zij een geweldige ‘Deborah’ gaat neerzetten.”

Na haar afstuderen aan de Toneelschool van Amsterdam, speelde Sandra Mattie onder meer rollen bij Toneelgroep Amsterdam, het Ro Theater, Toneelschuurprodukties, Het Noord Nederlands Toneel en Van Den Ende Theaterprodukties. Bij Hummelinck Stuurman Theaterprodukties stond zij op de planken met Heren van de thee, Vincent en Theo en De Kleine Zielen en De Passievrucht. Afgelopen seizoen speelde Mattie bij Theatergezeldschap Suburbia in Hebriana en aankomende zomer zal zij daar de rol van Yvonne vertolken in de voorstelling Ploegen. Ook speelde Sandra in diverse Nederlandse tv-series en films, zoals Trauma 24/7, De Afdeling, de jeugdserie Spetter, Van Speijk, Flikken Maastricht , Grijpstra en de Gier, Gek op Jack en SpangaS. Op dit moment is Sandra te zien als fractieleider Marise Collee in de tv-serie De Fractie van de VPRO.

De Verleiding van een Moordvrouw

In de duivels geestige komedie De Verleiding van een Moordvrouw draait het om Nicky (Camilla Siegertsz), Deborah (Nienke Römer/Sandra Mattie) en Molly (Sarah Chronis) die al jaren het één en ander tolereren van hun echtgenoten. Als tijdens een van de maandelijkse dinertjes hun (ongeziene) mannen in de eetkamer golf spelen, nemen de vrouwen elkaar voor het eerst in vertrouwen en onthullen zij alle drie dat hun huwelijk zich op de rand van de afgrond begeeft. Nicky's echtgenoot is aangeklaagd voor verduistering, Molly's echtgenoot stalkt haar elke seconde van de dag en Deborah haar man gaat haar verlaten voor een andere vrouw. De vrouwen zijn hun kerels behoorlijk beu. Als de mannen zichzelf per ongeluk insluiten in de pas geïnstalleerde vrieskast, worden de vrouwen geconfronteerd met een wel heel macabere beslissing. Zullen ze hun mannen voor eeuwig in de kou laten staan, of hen toch maar ontdooien?

De Verleiding van een Moordvrouw is tot en met 11 april 2015 te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie is te vinden op ww.rep.nu.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: