De Gentse muzikant en producer Sasja Maekelberg presenteert met trots zijn tweede single '7/7', als onderdeel van zijn recente samenwerking met fotografe Elke Pannier (De Standaard) binnen het 'encountersproject'. Samen werkten Sasja en Elke aan een visuele live-act met een fotografisch narratief, waardoor Sasja's muzikale verhaal op unieke wijze tot leven kwam. Het resultaat was zo vruchtbaar dat Sasja heeft besloten de muziek uit te brengen op vinyl, na afloop van het project.

'7/7' dient als een voorproefje van de langverwachte LP 'can i meet you nowhere?', die op 19 april wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 200 stuks.

Het nummer '7/7' is zeer persoonlijk en verkent diep de gedachtenwereld van Sasja. De bijna fluisterende vocalen aan het begin symboliseren de voortdurende stroom van gedachten in zijn hoofd, waarbij repetitieve denkbeelden als een snelle tredmolen blijven doorgaan. Het nummer vangt de essentie van zijn slapeloze nachten, gekenmerkt door voortdurende onrust en zelftwijfel. "I need to sleep to slow down," zingt Sasja radeloos, terwijl vermoeidheid uiteindelijk het overneemt en alles vervaagt. '7/7' weerspiegelt de geluiden van de nacht met een meedogenloos, meeslepend einde.

Sasja Maekelberg heeft al het muzikale werk voor '7/7' zelf geschreven, uitgevoerd, opgenomen en geproduceerd. Jasper Maekelberg nam de mix voor zijn rekening en Zino Mikorey verzorgde de mastering.

Luister HIER

LIVE

  • 10/04, support ‘Kowari’, AB, Brussel
  • 19/04, albumvoorstelling, Bij De Vieze Gasten, Gent
  • 15/05, support ‘Cosmo Sheldrake’, Trix, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over