In september '22 kwam School is Cool naar buiten met Brittle Dream. Het werd een 13-koppig wezen met drie uitstekende singles die welig tierden op de radio. Met een mengeling van tekstuele openheid en inventieve muzikale keuzes werd het album voorzien van mooie reviews en smakelijke podium taferelen tijdens de releaseconcerten.

In 2023 wijgert School is Cool netjes aan hun bankjes te blijven zitten. Het jaar aftrappen gebeurt met een tweede reeks van releaseconcerten in Muziekcentrum Nijdrop in Opwijk, Theater Vooruit in Boechout, de Charlatan in Gent, Cactus in Brugge en Het Depot in Leuven. De energie die de band altijd naar hun optredens brengt is helemaal terug, gesterkt door jarenlange ervaring en een líchte verslaving aan op een podium staan!

De drie eerste singles Comfort, Uh-Huh en Whisper on the Wind kregen al mooie airplay en nu het is tijd voor Hell Or High Water. De laatste single van het album, druipend van de plakkerige eighties gitaarlicks.

Zoals bijna altijd combineert songschrijver Johannes Genard zwarte humor met opzwepende arrangementen: de personages in het nummer zitten vast in een neerwaartse spiraal van gekibbel maar hun angst voor eenzaamheid dwingt hen tot een cynische soort hoop, geruggensteund door een extatisch gospel-achtig koor. De Foreigner-keyboards, Journey-gitaarlijnen en het drumgeweld dat het geheel onderbouwt zorgen samen voor een classic School is Cool-nummer.

Luister naar de single HIER

SCHOOL IS COOL LIVE
15/02/2023 - Nijdrop, Opwijk
25/02/2023 - Vooruit, Boechout
09/03/2023 - Charlatan, Gent
10/03/2023 - Cactusclub, Brugge
14/03/2023 - Het Depot, Leuven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over