Goele Bormans

Studio 100 organiseerde dit weekend opnieuw de Grote Sinterklaasshow in het Antwerpse Sportpaleis. Het Sportpaleis stroomde vier keer vol met tienduizenden kindjes en hun ouders om Sinterklaas een heus welkom te heten. James Cooke, Joyce Buelens en Marie Verhulst hadden een heus sint circus opgezet om Sinterklaas te verrassen. Samen met alle kindjes hoopten ze dat er geen stoute kinderen waren dit jaar.

Jammer genoeg liepen er enkele dingen fout waardoor alles dreigde in het water te vallen. James had namelijk een een goochelact in elkaar gestoken en die zorgde toch voor enkele ongelukjes. Bij zijn grote verdwijntruc viel de stoel van Sinterklaas in enkele grote brokken. Maar gelukkig wisten Kabouter Plop en zijn vriendjes hier wel raad mee. Kabouter Klus timmerde vrolijk alles terug in elkaar in ruil voor een vluchtje door de zaal.

Bij zijn volgende act en het bezoek van Bumba wou James zijn medepresentatrice Joyce uit een groot kanon schieten. Echter zag Joyce dit totaal niet zitten. Terwijl iedereen rustig stond te kibbelen, stak Bumbalou het grote Sintboek in het kanon en schoot het hoog in de lucht. Daar hing het dan in de nok van het Sportpaleis… Al een geluk is er één studio-100 superheld die kan vliegen en dat was Mega Mindy! Zij vloog mega hoog en mega snel naar het boek en bracht het terug. Alweer een gevaar geweken, maar dat was niet het laatste… Er volgenden nog enkele probleempjes maar telkens slaagden James, Joyce en Marie erin om toch alles te redden met de hulp van heel wat studio 100 figuren. De Sint maakte dan toch gelukkig op het einde van de voorstelling zijn intrede op zijn paard Slechtweervandaag.

Om de kindjes bezig te houden terwijl de presentatoren kost wat kost de kleine foutjes van James probeerden recht te zetten, waren er heel wat artiesten die een liedje kwamen zingen. Zo waren er De Nachtwacht, Samson & Gert, Maja de Bij, Mega Mindy, Piet Piraat, K3, Kabouter Plop, Campus 12 en de kinderen van de ketnetmusical Troep samen met Maureen. Gezien het een Sint Circus was, waren er natuurlijk ook van alle circusartiesten. Vuurspuwen, trampoline springen, op een fiets met 1 wiel rijden, op een bewegende paal dansen, enz., de roetpieten konden het allemaal.

Maar de kers op de taart is en blijft nog altijd Sinterklaas! In spanning wachtte heel het sportpaleis af tot Sinterklaas het woord nam. Als dank had hij een grote verrassingsact geregeld. Er kwamen enkele giga pakjes het podium op gereden en daar bleek niemand minder dan de danscrew van Baba Yega in te zitten. Hiermee kondigde de Sint ook meteen het toetreden van Baba Yega tot de studio 100 familie aan. Tot slot kwamen alle studio 100 figuren het podium al zingend weer op. Iedereen wachtte in spanning op de hamvraag van de dag, zijn alle kindjes braaf geweest dit jaar? Onder groot gejuich verkondigde de Sint dat iedereen braaf was geweest. De zaal was door het dolle heen. Met een glimlach op hun gezicht, broekzakken vol snoepjes (uitgedeeld door de roetpieten) en een leuke studio 100 goodybag, vertrok iedereen huiswaarts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: