De drie finalisten - Stijn, Xander en Dennis - zetten de laatste lijn in naar de Noordkaap. Stijn is de enige resterende Vlaming. Vorige week haalde hij op tactische wijze de finale, ten koste van de fysiek sterkere én enige andere overgebleven Belg in het gezelschap : Stefan Everts.

In Honningsvag racen de drie finalisten tegen de tijd met een quadbike door de Noorse toendra voor een etappe-tocht waarbij kompas en kaart hun enige hulpmiddel zijn. Onderweg moeten ze een aantal survival-opdrachten uitvoeren : een kampvuur maken, een kano bouwen en een lavo opstellen. Xander geeft meteen toe dat hij niet zo’n handige Harry is en dat de aard van de opdrachten mogelijk in zijn nadeel speelt. Stijn beseft dat zijn gestuntel met kaart en kompas hem nu wel eens duur kan komen te staan. En ook Dennis beseft dat kaartlezen en gevoel voor oriëntatie geen groot talenten van hem zijn. De twee snelste kandidaten trekken verder richting Noordkaap, de derde valt onherroepelijk af.

Voor de twee overgebleven deelnemers wacht er nog een allerlaatste, spectaculaire proef. Wie van de twee heeft na weken zware opdrachten en het leven in barkoude omstandigheden nog het meeste energie en motivatie? Wie komt eerst aan op het plateau van de Noordkaap en kan de 71°Noord-vlag hijsen?

71° Noord bij 2BE – De finale vanavond om 20.35 op 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: