In 2006 vermoorden Brian Draper en Torey Adamcik hun 15-jarige klasgenote Cassie Stoddard. De twee minderjarige moordenaars maken een videodagboek van de dag waarop ze Cassie neerstaken met 29 messteken. “Sorry, familie van Cassie, maar we hebben beslist dat zij het zal worden. Ze zal sterven!”, vertelt Brian Draper lacherig.

Brian Draper en Torey Adamcik kunnen niet rekenen op begrip van de jury. Ze worden allebei veroordeeld tot levenslange opsluiting en komen nooit meer vrij. Op hun zestiende gaan ze de cel in. Voor altijd.

In de Verenigde Staten zitten naar schatting 1.200 moordenaars levenslange gevangenisstraffen uit voor feiten die ze gepleegd hebben als minderjarige. De Verenigde Staten zijn trouwens het enige land ter wereld dat minderjarigen veroordeelt tot levenslange straffen zonder de mogelijkheid om ooit nog vrij te komen. Maar is het verantwoord om tieners levenslang op te sluiten zonder enig perspectief? Kunnen minderjarige moordenaars niet veranderen en uitgroeien tot beschaafde volwassenen?

In Telefacts Laat praten minderjarige moordenaars over wat ze hebben gedaan en over hun leven achter de tralies.

Tienermoordenaars: de keuze van Cathérine op woensdag 7 mei 2014 om 22.10 in Telefacts Laat.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over