Wie een computer kan hacken, kan elke vrouw versieren. Het is gewoon een kwestie van door haar firewall te geraken.” Dat is het uitgangspunt van Atanas Boev, een Bulgaarse wiskundige die een formule bedacht om van nerds echte versierders te maken aan de hand van een cursus ‘versier-programmeertaal’. Wat die cursus inhoudt, ziet de VTM-kijker op dinsdag 1 juli in Telefacts Zomer.

Vaak zijn techneuten volledig ingewijd in de virtuele wereld, maar de échte wereld schrikt hen af. Niet in het minst zijn ze als de dood voor de aardbewoners van het andere geslacht. Atanas, bedenker van de cursus Daten voor nerds, verwoordt het als volgt: “Ons brein werkt volgens een heleboel chemische en elektrische impulsen. Die zijn perfect te hacken. Net zoals eender welk computersysteem. Je kan dus eigenlijk elk meisje verliefd op je doen worden.”

Tuomas is een succesvol ingenieur, maar in relaties is hij een nul. Hij is één van de vier nerds die de cursus volgen aan de universiteit van Helsinki en is er erg enthousiast over: “Ik ben heel verlegen als het neerkomt op praten met vrouwen. Ik heb zelfs nog nooit een vriendin gehad. Dat is de reden waarom ik deze cursus wil volgen.”

Nerds veranderen in ware vrouwenversierders, volgens Atanas Boev is de tactiek simpel. Hij gebruikt de taal van zijn cursisten: de programmeertaal. De vrouw wordt herleid tot een computer of een computerspel en van daaruit wordt er gewerkt. Atanas bedacht de cursus omdat hij zelf ook lange tijd compleet de mist inging in het bijzijn van vrouwen. Nu hij zelf gelukkig getrouwd is en vader werd, wil hij zijn tips delen met collega-nerds. “Ik ben het levende bewijs dat elke techneut aan een vrouw kan geraken. Het is misschien geen Claudia Schiffer, maar het is wel iemand die een leven lang meegaat”, aldus Atanas, de weldoener onder de computertechneuten.

Versieren is als hacken: dinsdag 1 juli 2014 om 22.05 in Telefacts Zomer bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over