De cinefielen in ons land en de fans van Veerle Baetens hebben een ongemeen spannend weekend achter de rug. Op vrijdagavond rijfde The Broken Circle Breakdown in Frankrijk de César voor Beste Buitenlandse Film binnen en afgelopen nacht stond de Oscaruitreiking op het programma. The Broken Circle Breakdown moest in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film de duimen leggen voor de Italiaanse topfavoriet La Grande Bellezza, maar zette de Belgische cinema verder stevig op de internationale kaart.

In VTM NIEUWS Extra vanochtend om 07.00 gaf Veerle Baetens –die met haar rol in The Broken Circle Breakdown eind vorig jaar verkozen werd tot beste actrice van Europa- meteen na de bekendmaking een eerste reactie vanuit Hollywood. “Ik had de Oscar heel graag mee naar huis genomen, maar het is nu zo. Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld, maar we zijn hier en ik denk dat we aan het groeien zijn.”

Om de César en de Oscar-nominatie te vieren, om het fantastisch parcours te vieren dat de Vlaamse topfilm al heeft afgelegd, én omdat werkelijk iedereen het intense verhaal van Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh) gezien moet hebben, zendt VTM in april The Broken Circle Breakdown in televisiepremière uit.

Door The Broken Circle Breakdown heeft de Amerikaanse filmwereld het grote acteertalent van Veerle Baetens ontdekt. De VTM-kijker weet al langer hoe veelzijdig de actrice is en hoe zij als een kameleon elke rol naar haar hand zet. In de telenovelle Sara was zij het lelijke eendje dat uitgroeide in een mooie zwaan, in Code 37 de serie en de film gaf zij gestalte aan de ruige en gedreven speurder Hannah Maes bij de Gentse Zedensectie. En vanaf 10 maart 2014 is Veerle Baetens in de nieuwe dramareeks Cordon te zien als de bezorgde moeder en onderwijzeres Katja, wiens beschutte ‘schoolse’ leventje brutaal verstoord wordt wanneer ze met haar klasje in het cordon terechtkomt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: