Het unieke dubbelconcert van The Temptations en The Four Tops oogst wereldwijd lovende kritieken. Ook in België loopt het storm voor dit evenement.

De laatste tickets... Enkel in Oostende!
Oostende heeft een traditie als het op soulmuziek aankomt. Marvin Gaye woonde een tijd in Oostende en hij maakte er zijn comeback met Sexual Healing. Daarnaast stonden tal van soulgoden en -godinnen op de planken van het Kursaal.

Kursaal Oostende is dan ook niet weinig trots op de komst van deze twee supergroepen. De spirit van het legendarisch Tamla Motown platenlabel van Berry Gordy zal opnieuw te voelen zijn in Oostende!

The Four Tops
Al sinds 1954 boeit deze groep een groot publiek met hun unieke en aanstekelijk mix van pure vocale kracht en typische harmonie. In de vroege jaren zestig werden ze voorgesteld aan Berry Gordy, die ze meteen engageerde voor ze nieuwe label: Motown.

Bij dit legendarische Motown Records vormde de groep al snel een team met Holland, Dozier & Holland. De rest is geschiedenis. Hit na hit volgde... “Baby I Need Your Loving”, “Reach Out I’ll Be There”, “Standing in the Shadows of Love”,... u zingt ze gegarandeerd spontaan mee!

Tot laat in de jaren tachtig bleven ze scoren, ook nadat ze tekenden bij Cassablanca Records. Ze slaagden er zelfs in een sterke act te brengen op Live Aid! Volgens sommige critici was hun set een hoogtepunt van deze marathon.

De huidige bezetting van de groep zorgt nog steeds voor magische muzikale avonden en dat volledig binnen het originele concept van de groep.

The Temptations
Al meer dan veertig jaar lang produceren The Temptations top hits en spelen ze voor uitverkochte zalen over de hele wereld.

Het verhaal van The Temptations is het verhaal van de Amerikaans popmuziek. Net zoals The Four Tops waren ze een essentieel onderdeel van de Motown machine van Berry Gordy. “The Temps” startten hun muzikale carrière in de vroege jaren zestig. In 1964 maakt Smokey Robinsons “The Way You Do the Things You Do” hen tot supersterren.

Een lawine van hits volgde... Vele van hun nummers zoals “My Girl” en “Papa was a Rollin’ Stone” werden onsterfelijk. Niet enkel hun typische sound, maar ook hun “smooth” stapjes en foutenloze presentatie maakten de groep tot popiconen.

Over de jaren kende de groep heel wat wissels in de bezetting, maar telkens kwam de groep er sterker uit. Ze bleven ook steeds trouw aan hun stijl. Ze overleefden modegrillen, disco en techno en bleven zichzelf trouw, met succes. “Great singing,” zegt Otis Williams, “will always prevail.”

Tot op vandaag maakt de groep nieuwe nummers en de huidige bezetting is frisser en sterker dan ooit. “Hoe meer we veranderen,” zegt veteraan Ron Tyson, “hoe meer we trouw blijven aan onszelf. We staan voor het brengen van échte soul. Dat is een stijl die altijd zal blijven leven.”

The Temptations go on... and on... and on...

Praktische info
Het concert van The Four Tops en The Temptations in Oostende vindt plaats op 25 november 2007 om 20u00. Tickets zijn te bestelling via www.sherpa.be of telefonisch op 070 22 56 00 maar natuurlijk aan de kassa\'s van het Kursaal in Oostende.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: