Speelde Tom Van Laere, aka Admiral Freebee gisteren nog de allereerste Spotify live sessie ooit opgenomen in België dan is hij vandaag alweer druk in de weer want zijn onverwacht sterke nieuwe plaat ‘The Great Scam’ ligt nu in de winkels en op iTunes!

De gelukkigen die gisteren in ‘De Garage’ het intieme solo concert mochten bijwonen waren unaniem: The Great Scam verveelt geen moment en is duidelijk geen boerenbedrog. Wie het concert in ‘De Garage’ gemist heeft kon vanmiddag terecht in Fnac Antwerpen (Groenplaats) voor een intieme akoestische sessie met den admiraal. Nu volgen nog enkele intieme live sessies:

  • in Fnac Gent op 8 maart (15u30)
  • in Fnac Brussel City2 op 22 maart (15u)
  • in café Commerce/Bilbo Records Leuven op 22 maart (19u)

Vandaag kondigde Admiral Freebee aan dat hij op donderdag 6 maart de deuren van de Club69 van Studio Brussel openbeukt met zijn volledig vernieuwde live band. Dat wordt het eerste concert in de nieuwe bezetting in België, nadat Tom Van Laere en de zijnen eerder al 2 uitverkochte try-outs speelden in Rotterdam en Eindhoven.

Na de Club69 gaat het richting Ancienne Belgique waar The Great Scam op 12 en 13 maart voorgesteld wordt in wat een rock concert pur sang belooft te worden, aangevuld met een pak soul door de blazersectie die Tom Van Laere voor het eerst aan zijn band heeft toegevoegd. Tickets voor het tweede concert zijn nog te koop.

Voor de opnames van ‘The Great Scam’ trok Tom Van Laere naar het grote beloofde land over de Atlantische oceaan. Meer bepaald in de Water Music Studios in New Jersey (Hoboken) waar John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth, Dinosaur Jr.,…) zorgde voor het betere knoppenwerk en o.a. Sonic Youth drummer Steve Shelley voor de drums.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: