Vier vrijdagen in december presenteert Thomas Vanderveken een extra lange versie van Alleen Elvis blijft bestaan. Bijna twee uur spannende live televisie met beklijvende beeldfragmenten en gasten van formaat. Op vrijdag 27 december is dat Mieke Van Hecke, de directeur-generaal van het katholieke onderwijs. Haar werkdagen beginnen om kwart voor vijf en ze maalt – zonder chauffeur – vlot 50.000 kilometer per jaar af. Nog één jaar is de 66-jarige Van Hecke de grote baas van de ‘Guimardstraat’. Daarna geeft ze de fakkel door én kan ze meer tijd maken voor haar zes kleinkinderen.

Van Hecke groeide op in ‘De Bloemekenswijk’ in Gent, ze studeerde rechten en criminologie, werkte een tijdje als advocaat aan de balie van Gent en werd Vlaams parlementslid voor de CVP – CD&V. In juli 2004 werd ze directeur-generaal van het katholieke onderwijs. Een primeur, want voor het eerst kwam een vrouw aan het hoofd van de ‘Guimardstraat’.

Van Hecke heeft over alles een uitgesproken mening en is dus de ideale sparringpartner voor Thomas Vanderveken tussen kerst en nieuw. Mieke Van Hecke is zot van Toon Hermans én de bolero van Ravel, als er maar op geschaatst wordt. De sportieve prestaties van verspringer Jesse Owens brengen haar in vervoering, maar ook aan het twijfelen...

Alleen Elvis XL

De ingrediënten van Alleen Elvis blijven ongewijzigd: twaalf beeldfragmenten sieren de centrale beeldmozaïek. Twaalf fragmenten die de gast gevormd, gevoed, geprikkeld, ontroerd en aan het lachen hebben gebracht; negen daarvan zijn door de gast zelf gekozen, drie door Thomas en zijn redactie. Thomas praat erover met zijn gast en zoals we de voorbije maanden hebben gezien, kan het gesprek daarbij alle kanten uitgaan: de magie van live televisie.

Alleen Elvis blijft bestaan XL – Mieke Van Hecke : vrijdag 27 december, om 21.20 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: