Als Tom Odell een piano aanraakt en zijn stem laat klinken, dan valt de wereld stil. De geliefde Britse zanger, songwriter en producer deelt vandaag zijn zesde langspeler Black Friday.

Tom Odell is met Black Friday toe aan een nieuw hoofdstuk. Gewapend met een gevoel van vrijheid en creatieve controle, gaat hij een tijdperk in waarin zijn muziek kan ademen. Black Friday is een verzameling van organisch opgebouwde nummers, opgenomen zoals ze geschreven zijn. Tom Odell over zijn nieuwe muziek: “Over the last few years, I’ve focused on removing a lot of the filters from the creative process and making it a mantra to be as real as possible in my lyrics. It feels so much more inspiring and stimulating to say something that might make me slightly uncomfortable, to the point where there’s a degree of almost voyeuristic transparency in what I’m revealing.”

Tom Odell speelde in 2023 op de Main Stage van Pukkelpop. Zijn optreden ging viraal en hij won voor zijn show de Festivalbeker van StuBru voor 'Beste meezinger van de festivalzomer'. Vorige maand zorgde hij voor dé meezingmomenten van De Warmste Week met Black Friday en Another Love. Het titelnummer van zijn nieuwe plaat staat al maanden in de playlist bij StuBru en MNM, staat voor de tweede week op #1 in De Afrekening en is aan een opmars bezig in de charts. Black Friday is het best gelanceerde nummer uit zijn carrière en vindt grote weerklank op TikTok, met massale fancontent en views. In maart speelt Odell twee uitverkochte optredens in Trix en AB. Op TicketSwap zijn er nog 5800 fans die tickets zoeken.

Over Tom Odell

Tom Odell werd in 2012 naar de mainstream gekatapulteerd met zijn EP Songs From Another Love. In 2013 bracht hij zijn debuutalbum Long Way Down uit, dat meteen naar nummer één ging in de UK Albums Chart. Odells grootste hit is Another Love uit 2012. Het nummer veroverde harten over de hele wereld en is ondertussen bijna twee miljard keer gestreamd op Spotify. In 2022 ging Another Love opnieuw de wereld rond via TikTok, o.a. als protestsong voor de oorlog in Oekraïne. Het nummer staat momenteel in de top 20 van de Belgische Spotify charts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over