Alles over het WK voetbal op Canvas, Radio 1 en Sporza.be

De zomer van 2014 zou sowieso een goedgevulde sportzomer worden, maar de deelname van de Rode Duivels aan het WK voetbal in Brazilië maakt het allemaal extra bijzonder. Terwijl Canvas de voetballiefhebber deze zomer in de watten legt met een uitgebreide WK-verslaggeving en de dagelijkse WK-talkshow Diabo, richt Eén zijn blik op de Ronde van Frankrijk met live verslaggeving en de talkshow Vive le vélo. Radio 1 volgt alle sportieve gebeurtenissen op de voet en zendt live uit vanuit het Radiohuis in Leuven wanneer de Rode Duivels spelen. Sporza.be is op zijn beurt de referentie voor alle informatie en vooral alle beelden van wat deze zomer aan sport te bieden heeft.

Sport neemt deze zomer weliswaar een belangrijke plaats in op televisie, toch is er voor ieder wat wils. Zo vullen Canvas en Eén elkaar naadloos aan, aldus Jean Philip De Tender, manager televisie VRT:

“Het is twaalf jaar geleden dat de Rode Duivels zich nog eens wisten te kwalificeren voor een groot internationaal voetbaltoernooi en in dat opzicht gaan we natuurlijk een bijzondere sportzomer tegemoet. Canvas bedient voetballiefhebbers daarom op hun wenken met live verslagen van alle wedstrijden, deskundige analyses, de boeiendste beelden uit Brazilië en de dagelijkse WK-talkshow Diabo, en dat alles sfeervol omkaderd vanuit een Braziliaans getinte buitenstudio op het gras onder de VRT-toren.

Maar we hebben ook gedacht aan wie het niet zo op voetbal begrepen heeft. Met Eén trekken we er in de zomer graag opuit en dat zijn we ook nu van plan. Zo strijkt Hotel M, de nieuwe zomertalkshow van Marcel Vanthilt, deze zomer neer in Roeselare en Knokke-Heist, en trekken ook 1000 zonnen en Vlaanderen muziekland de straat op. Daarnaast is er een nieuw seizoen van de succesvolle quiz De premiejagers en hebben we een hele reeks mooie films klaarstaan.

Tijdens de Ronde van Frankrijk zit de wielerliefhebber goed bij Eén voor live verslaggeving van alle ritten. ’s Avonds blikt Karl Vannieuwkerke terug op de afgelopen Tourdag in Vive le vélo, een talkshow waarmee hij niet alleen wielerfans aanspreekt. Naar aanleiding van de honderdste herdenking van de Eerste Wereldoorlog brengt Eén op 4 juli, aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk, bovendien een special van God in Frankrijk over de Ronde van Frankrijk en de oorlog.”

Ook op Radio 1 gonst het deze zomer van de bedrijvigheid, aldus nethoofd Filip Pletinckx:

“Tijdens het WK voetbal volgen we de gebeurtenissen in Brazilië op de voet in Sporza Brasil en Sporzacabana. In Sporza Brasil trainen we onder andere mee met de Rode Duivels: Tom Boudeweel brengt elke dag verslag uit van de training van de Duivels en analist Eddy Snelders geeft duiding. En bij de wedstrijden van de Belgen en de finale van het WK staan we letterlijk tussen de supporters; dan zenden we live uit vanuit het Radiohuis in Leuven, mét publiek. Tijdens de Ronde van Frankrijk is er natuurlijk Sporza Tour. Daarin hebben we behalve voor het sportieve vlak ook aandacht voor de op een na beste Belgische wielrenner aller tijden en voor de impact die de Eerste Wereldoorlog had op het peloton. Verder brengen we deze zomer onder meer verslag uit van Wimbledon en van de Belgische competitie, die eind juli opnieuw van start gaat.”

Luc Van Langenhove, hoofd VRT Sport:

“Het is natuurlijk een droom om verslag te mogen uitbrengen van een WK voetbal waarop ook het nationale elftal aanwezig is. Toch is het WK voetbal lang niet het enige sportevenement dat deze zomer op de kalender staat. Met de Ronde van Frankrijk, Roland Garros en Wimbledon, het WK hockey, het EK atletiek en nog veel meer gaan we een goedgevulde sportzomer tegemoet. Bovendien is er Europees voetbal met de UEFA Europa League en begint eind juli ook de Belgische competitie opnieuw. En hoe beter de Rode Duivels het doen op het WK, hoe groter de uitdaging wordt om alles te combineren. Gelukkig hebben we heel wat goede en ervaren mensen in huis, die deze zomer alles op alles zetten om in de beste omstandigheden verslag uit te brengen op radio, op televisie en op Sporza.be.”

De sportzomer op de andere netten

Ten slotte hebben ook de andere VRT-netten deze zomer aandacht voor sport. Zo houdt Ketnet de kinderen op de hoogte van de gebeurtenissen op het WK voetbal in Copa Ketnet en Karrewiet, presenteert Karl Vannieuwkerke het nieuwe programma Karl & Kompany op Radio 2, wordt Studio Brussel elke dag even Studio Brasil en vat MNM tijdens de openingsmatch, de wedstrijden van de Belgen en de finale van het WK post tussen duizenden supporters in de Hippodroom in Oostende.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: