Vanaf vandaag gloednieuw in het aanbod op VRT MAX: De Studio's. Een fictiereeks over 5 vrienden die hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem. Allemaal zijn ze op zoek naar erkenning die ze thuis niet krijgen. Hun eerste doel is: meedoen aan een muziekbattle en zo tonen wat ze waard zijn. De reeks wordt gekleurd door jonge, onbekende acteurs die ook muzikaal getalenteerd zijn in het echte leven. Dat maakt De Studio's tot een authentiek verhaal, met een exclusieve soundtrack.

Bij 'De Studio's' vinden ze een plek waar ze een ruimte kunnen huren, elkaar aanmoedigen, een plek waar ze kunnen ontsnappen aan hun thuissituatie. Ze kunnen vluchten uit de wereld van elke dag en hun frustraties uiten. Maar het is ook een plaats waar hun vriendschappen op de proef worden gesteld en verleidingen al of niet worden weerstaan... Hoe ver gaan ze voor hun erkenning in de muziek? Zullen ze hun grenzen overschrijden om de top te bereiken? En blazen ze hun vriendschap hiervoor op?

Streetcasting voor ruwe diamanten

De Studio's werd geschreven en geregisseerd door Sarah Kasmi. Sarah verzorgde ook de casting. Ze koos bewust niet voor jonge bekende acteurs, maar deed aan streetcasting:

Sarah Kasmi: "Talent en drijfveer staan op nummer één en zeggen meer dan een schooldiploma. Daarom kies ik er in verschillende van mijn projecten voor om met onbekende acteurs van diverse culturele achtergronden te werken: ruwe diamanten die barsten van talent. In het geval van De Studio's hebben elk van onze jongeren zelf een passie voor muziek en brengen ze hun eigen ervaringen mee naar de reeks. Die inbreng is onbetaalbaar."

De hoofdrollen worden vertolkt door Ahmed Bouchama Sabar, Frederique Figah, Metouka Vlasbom en Ilias Ennahachi. Ook Martha Madueke, Mohamed Alem, Roshan Nazari, Lima Kas, Claude Deeklo, Brigitte George, Loise Koné, Younes El Amrioui, Freek Meeusen, Souleymane Manzo, Chahid Doudah, Zaynah Salhi en tweeling Levi en Mathias Köhne zijn te zien in de reeks. Daarnaast spelen Clara Cleymans, Koen Van Impe, Guido De Craene en Bas Van Weert een rol.

Ook muzikanten in het echte leven

Wat deze serie zo bijzonder maakt is dat de acteurs in het echte leven ook zangers en zangeressen zijn en ze dus de muzikale ambities delen die hun personages ook hebben. Ze schreven speciaal voor De Studio's eigen nummers die vervolgens geproduceerd werden door Jeroen de Pessemier van De Subs. Elke eindgeneriek in de reeks draagt zo een exclusieve track: 'Ik vlieg' (Sabar, Martica, Metouka, Zed), 'Haai' (Zed 50), 'Into u' (Manzo), 'Rondjes draaien' (Metouka), 'Self centered bitch' (Martica, Hazel Aylin Feizula, Zed, Metouka), 'Wild arp' (Jeroen De Pessemier) en 'Mijn traject' (Ploko).

De Studio's is een coproductie van MovieBankProductions en VRT MAX in samenwerking met Amazon Prime Video. De reeks kwam tot stand met de steun van het VAF/Innovatiefonds van de Vlaamse Regering en de Flanders Tax Shelter maatregel van de Vlaamse overheid.

De Studio's: vanaf nu beschikbaar op VRT MAX.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: