De feeërieke stoet met de sprookjesachtige praalwagens trekt dit jaar opnieuw door vier Vlaamse steden. Dat zijn – in deze volgorde – Ieper, Ninove, Antwerpen en Sint-Truiden. De start is telkens om 17 uur. De optocht bestaat uit 15 praalwagens. Naast de bekende gezichten werken er nog 300 mensen mee, onder wie 130 figuranten. De voorbije jaren lokte deze magische parade telkens weer honderdduizenden enthousiaste kijkers, van alle leeftijden en alle rangen.

Ook dit jaar komen de bekende acteurs, actrices, presentatoren en presentatrices hun beste wensen voor het nieuwe jaar persoonlijk aanbieden aan de trouwe televisiekijkers. Voor Ieper hebben onder meer Greet Rouffaer, Sergio, Herbert Flack, uit Familie: Guillaume Devos, Erik Goris, Martine Jonckheere, Anne Somers, Ray Verhaeghe, Koen Vijverman, Anneke Vanhooff en Bianca Vanhaverbeke, en voorts ook De Planckaerts, Ellen Dufour, Katerine, David Dehenauw en Anneleen Liégeois al toegezegd. Die lijst wordt ongetwijfeld nog langer. De BV’s voor de andere steden worden later nog bekendgemaakt.

Nieuw zijn de prachtige tableaux vivants. In de parade worden namelijk diverse winter- en eindejaarsscènes uitgebeeld door figuranten in schitterende kostuums. Zo zijn er onder meer:

De Rudolfs
Samen met de Kerstman zijn de rendieren hét symbool van Kerstmis. VTM selecteerde speciaal voor deze Kerstparade tien top-mimespelers en stak ze in een uniek rendierpak. De samensmelting van mime en dans zorgt voor een hartverwarmend spektakel.

De Horlogedansers
De VTM Kerstparade staat ook in het teken van de overgang van oud naar nieuw. De aftelling gebeurt op een reuze horlogewagen, gedanst en gefeest wordt er op de champagnewagen. Een gesynchroniseerde choreografie zorgt met vuurwerk voor een stijlvolle overstap naar 2008. Meer dan twintig figuranten maken er een kleurrijk gebeuren van.

De Stoomlocomotief
De tender en de reuze wagon vormen een indrukwekkend geheel dat 4 meter hoog in de lucht steekt en liefst 26 meter lang is. Deze Polar Express brengt iedereen meteen in de Kerstsfeer. Alle praalwagens werden opgefrist en in een nieuw kleedje en kleurtje gestoken.

De Afspraken
- woensdag 26 december – 17 uur – Ieper (centrum)
- donderdag 27 december – 17 uur – Ninove (centrum)
- vrijdag 28 december – 17 uur – Antwerpen (Scheldekaaien)
- zaterdag 29 december – 17 uur – Sint-Truiden (centrum)

De Winter Muziekspecial in Ieper
Onmiddellijk na de VTM Kerstparade in Ieper – dat zal omstreeks 18u30 zijn – wordt op de Grote Markt de Winter Muziekspecial georganiseerd in samenwerking met Coca Cola. De presentatie is in handen van Leki en van Jan Van den Bossche. Volgende artiesten zijn al zeker van de partij: Regi ft Bart Peeters, Natalia, Belle Perez, Kate Ryan, Laura Lynn, Wim Soutaer en Trust (Eurosong for Kids). Deze lijst wordt in de komende dagen en weken nog verder aangevuld. VTM brengt verslag uit van de Winter Muziekspecial op zaterdag 29 december om 21u40.

Tekst: VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: