"Ik voel mij zo zot als een achterdeur!"

Zaterdag strijden drie thuisbakkers voor de felbegeerde titel van “Beste Bakker van Vlaanderen”. En daarbij nemen drie beestige kandidaten het tegen elkaar op: Kempisch springkonijn Jante, underdog Stephen en cat lady Debbie vechten met boter, bloem en eieren voor hun plek op het hoogste schavotje.

Het stressniveau stijgt in de baktent. Zo kan Debbie haar nervositeit moeilijk onder stoelen of banken steken: "Ik voel me zo zot als een achterdeur. Ik ben super content!". Stephen beseft maar al te goed dat hij te maken heeft met staalharde concurrentie: "Ik denk dat er twee waanzinnig sterke dames aan mijn zijde staan, maar ik wil natuurlijk wel gewoon winnen". Jante windt er niet al te veel doekjes om en ziet het alvast zitten: "Ik heb er keiveel goesting in, dus ik ben er helemaal klaar voor".

Tijdens de signatuurproef maken de bakkers een nieuwe versie van hun favoriete kermissnack. Geen makkelijke taak voor Debbie, die elk bezoek aan de kermis verafschuwt. Zij maakt een suikerappel - een appeltsjoeze - als eerbetoon aan dochtertje Céleste. Stephen duikt de Neuzekesoorlog in met zijn versie van een cuberdon en Jante maakt churros.

De allerlaatste technische proef speelt zich af diep in de zee. De bakkers maken een getempereerde schelp met bijhorende parel. Patisserie van het hoogste niveau, waarbij de kleinste fout belangrijke punten kan kosten.

Als spektakelstuk maken de bakkers een grootste stapeltaart, compleet met suikerwerk, chocolade en minstens één next-level techniek. Tussendoor kijken ze ook even vooruit: welke dromen koesteren ze na de finale van Bake Off? Wie zet zijn oven te koop en wie begint er zijn eigen bakwinkel? Stof tot nadenken, maar eerst die laatste loodjes overleven.

Na drie stevige proeven komt Circus Bake Off officieel ten einde en ontdekken we wie de Beste Bakker van Vlaanderen wordt.

Bake Off Vlaanderen, zaterdag om 20u15 op play4 en op GoPlay.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: